Gemeente vraagt inwoners om mee te denken over speel- en sportplekken in Zandvoort

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort vraagt de inwoners om mee te willen denken over de sport- en speelplekken voor kinderen in de badplaats. De gemeente vindt buitenspelen, sporten en elkaar ontmoeten belangrijk voor kinderen en jongeren. De gemeente wil daarom uitdagende en aantrekkelijke speel- en sportvoorzieningen met meer speelvariatie in de openbare ruimte.

(bron: Gemeente Zandvoort)

Vervanging

De komende jaren zijn meerdere speel- en sportplekken aan vervanging toe. Dit biedt kansen om een goede verdeling van de speel- en sportplekken in Bentveld en Zandvoort te maken. De gemeente wil de plekken gaan vernieuwen, uitbreiden, verplaatsen of een andere geven waarbij de gemeente de functie eventueel wil omvormen. De gemeente gaat dit in de periode van 2021 tot en met 2025 doen.

Twee stappen

Volgens de gemeente gaat dit in twee stappen gebeuren. In de eerste stap zal de gemeente de speel- en sportplekken in Bentveld en Zandvoort vast gaan leggen. Hiervoor heeft de gemeente een plan van aanpak gemaakt waar inwoners op kunnen reageren. In de tweede stap gaat de gemeente de locaties met speeltoestellen in richten. Dat gebeurt stapsgewijs. Zodra er een plek opnieuw wordt ingericht of gaat veranderen betrekken we de buurt daarbij.

Webpagina met invulformulier

Op de webpagina van de gemeente Zandvoort is te vinden hoe elke inwoner kan meedenken. Dat kan via een invulformulier die op deze webpagina is te vinden.

Cookieinstellingen