Gemeente Zandvoort bereidt zich voor op komende versoepelingen vanaf 28 april

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na een lange periode van een lockdown, bereidt ook de gemeente Zandvoort zich voor op het begin van versoepelingen van de coronamaatregelen die op 28 april in gaan. Het meest opvallende besluit is om de Haltestraat wederom weer ruimte te geven aan de horeca ondernemers die hun terrassen willen uitzetten.

Aanbrengen van belijning en borden

De gemeente doet dat met bijvoorbeeld door het aanbrengen van belijning en borden. ,,De Haltestraat wordt vanaf 28 april tot 26 augustus op donderdag tot en met zondag en op nationale feestdagen vanaf 16.00 uur een voetgangersgebied”, zegt burgemeester David Moolenburgh. Het eindtijdstip is een uur na sluitingstijd van de terrassen is in eerste instantie 19.00 uur, maar de burgemeester verwacht dat de absolute eindtijd gaat naar 02.00 uur.

In overleg

,,In overleg met ondernemers en bewoners zijn we tot dit besluit gekomen. Het college heeft algemene voorwaarden vastgesteld, zodat voor iedereen duidelijk is wat wel en niet mag. De fysieke afsluiting van de Haltestraat zal de eerste weken met dranghekken gebeuren, die zullen worden vervangen door beweegbare paaltjes”, zegt Moolenburgh.

Vriendelijke uitstraling

Volgens hem moet verder met deze afsluiting met paaltjes er voor gaan zorgen dat het een meer vriendelijkere uitstraling krijgt dan de methode van vorig jaar. ,,Het nadeel is dat fietsers en scooters er gemakkelijk tussendoor kunnen rijden willen we ondervangen door streng en ook strenger te handhaven, daarvoor wordt ook extra personeel ingezet. We verwachten dat het daarmee voor iedereen veilig en plezierig wordt om in de Haltestraat te verblijven”, zegt de burgemeester.

Cookieinstellingen