Fietsenstalling Louis Davidsstraat open

Foto: Jaap Koper

Sinds deze week is de fietsenstalling aan de Louis Davidsstraat geopend. De stalling is overdekt en is gratis toegankelijk met gebruik van een OV-chipkaart.

Voormalig busstation

De vorige stalling van het voormalig busstation is ook overdekt geweest, alleen het verschil met de nieuwe is dat deze stalling inpandig is. De nieuwe plek is gevestigd op de begane grond onder de nieuwbouw aan de Louis Davidsstraat. Bovendien kunnen mensen gebruik maken van het naastgelegen openbare toilet voor € 0,50.

Bezoekers en busreizigers

De fietsenstalling is in het bijzonder bedoeld voor busreizigers en bezoekers aan het centrum. Met de stalling wil de gemeente het aantal fietsen, dat soms hinderlijk in de openbare ruimte staat, terug te dringen. In de stalling is rekening gehouden met gewone fietsen en fietsen met mandjes voorop door het plaatsen van verschillende rekken. Daarnaast is er ruimte gereserveerd voor het parkeren van bakfietsen.

Provincie

De provincie Noord-Holland heeft het mede mogelijk gemaakt dat de fietsenstalling is gekomen. Daarnaast maakt de stalling onderdeel uit van de hele ontwikkeling van het Louis Davidscarré en de herinrichting van de Louis Davidsstraat. Afgelopen zomer is de Albert Heijn geopend en is de nieuwe bushalte in gebruik genomen. Op dit moment werkt de gemeente nog aan de afronding van het Carréplein bij de Cornelis Slegerstraat.