Oud en nieuw in Zandvoort

Foto: Pixabay CC0 Public Domain

Net als in de afgelopen jaar bij oud en nieuw, heeft de gemeente Zandvoort weer een aantal mededelingen en verzoeken aan de inwoners van de badplaats. De informatie vanuit de gemeente is bedoeld om een aangename jaarwisseling te hebben.

Horeca

De Zandvoortse horeca mag in de nacht van oud en nieuw open blijven tot 5.00. Voor de strandpaviljoens geldt dit weer niet. Zij sluiten hun terrassen om 2.00 en rond half vijf ’s ochtends zetten de bedrijven op het strand de muziek zachter gezet.

Veiligheid

Voor iedereen die vuurwerk afsteekt, kan het handig zijn om op internet te kijken hoe dit op een veilige manier kan worden gedaan. Iedereen die vuurwerk afsteekt, krijgt het verzoek om dit ook weer op te ruimen. Dit heeft weer te maken met de veiligheid voor buitenspelende kinderen op nieuwjaarsdag.

Dieren

Veel dieren zijn erg bang voor vuurwerk. Steek daarom geen vuurwerk af op plekken waar veel dieren verblijven, zoals bijvoorbeeld bij de manege of het dierenasiel.

Centrale vuurwerkshow van CenterParcs

Wie liever op veilige afstand naar mooi vuurwerk wil kijken, is er de mogelijkheid om de vuurwerkshow die CenterParcs Zandvoort verzorgt op het strand te bezoeken. Deze vuurwerkshow is te zien rond kwart over twaalf op het strand. Dit alles is te zien op de Boulevard Barnaart ter hoogte van Hotel CenterParcs.

Bron: Gemeente Zandvoort

Reacties