Werkzaamheden herinrichting Stationsplein hervat

Foto: Jaap Koper

De werkzaamheden voor de herinrichting aan het Stationsplein zijn weer hervat. De werkzaamheden hebben vanwege het kerstreces even stilgelegen, maar deze week hebben de wegwerkers in de Koper Passerel de blokken met de tekst “Zandvoort aan Zee” geplaatst.

Start

Vlak voor het reces hebben Gedeputeerde Joke Geldhof van de provincie Noord-Holland en wethouder Gert Jan Bluijs van de gemeente het startsein gegeven voor de werkzaamheden. De herinrichting van het gebied maakt onderdeel uit van de Entree van Zandvoort.

Werkzaamheden

De oude verharde rijweg op het Stationsplein is nu opgebroken. De buizen voor het nieuwe infiltratieriool liggen klaar om de grond in te gaan. De aannemer heeft een doorsteek gemaakt voor de parkeerplaatsen aan de voorkant van het station. Hierdoor kunnen autobezitters nog tot de start van de derde fase gebruik maken van deze parkeerplaatsen. De start van die derde fase staat gepland op 2 februari.

Hekken

Auto’s kunnen tussen de hekken door rijden om deze parkeerplaatsen te bereiken. De brievenbus krijgt een nieuwe plek op de Eltzbacherstraat. Voor voetgangers zijn ook routes aangegeven. Waar nodig zijn heeft de aannemer plankiers aangelegd en hekken geplaatst.

Bussen

Door de werkzaamheden volgen de bussen van het vervoersbedrijf Connexxion een andere route. De bussen rijden nu via de Joh. Metzgerstraat en de Boulevard. Bij de tijdelijke Halte op de van Heemskerckstraat plaatst de gemeente een bushokje. Deze is bedoeld om passagiers bij regen en sneeuw enige beschutting te geven.

Reacties