Camera’s bij raads- en commissievergaderingen

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort gaat camera’s gebruiken bij de raads- en commissievergaderingen. Vanaf komende dinsdagavond zijn dan ook vanuit het raadhuis beelden te zien, die de inwoners thuis en online kunnen volgen.

Test

Om de beelden via de website van de gemeente door te geven, is er een interne test geweest bij de afgelopen vergaderingen. De uitkomsten zijn kennelijk goed genoeg geweest om de camera’s nu in te gaan zetten, zodat de inwoners niet allen de vergaderingen kunnen volgen met geluid, maar ook in beeld.

Registreren

De camera’s registreren de diverse sprekers die aan het woord komen, zoals de burgemeester, de wethouders, de individuele raadsleden, maar ook de eventuele insprekers. Zandvoort volgt daarmee de gemeenten Bloemendaal, Haarlemmermeer en Haarlem. Deze plaatsen zijn de badplaats al voorgegaan in deze techniek. In Heemstede en Haarlemmerliede en Spaarnwoude zullen de inwoners de beraadslagingen moeten volgen met het geluid.

Vuurdoop

De raadscommissie in Zandvoort krijgt direct te maken met een vuurdoop. Op de agenda staat het bespreken van een verordening voor startersleningen en het verlengen van de huisvesting van de statushouders in het Spalier aan de Kostverlorenstraat.

Toeristische visie

In dezelfde vergadering komt ook de nieuwe toeristische visie. Een visie die hopelijk wel goed gaat, want in Haarlem hebben ze een probleem met de camera’s dat sprekers die staan, alleen te zien zijn met een riemgesp.

 

Reacties