Groen licht voor nieuwbouw Raadhuisplein

Foto: Communicatie Gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort geeft groen licht voor de nieuwbouw op het Raadhuisplein. Vandaag is er overeenstemming bereikt tussen de gemeente en de diverse betrokken partijen die nodig zijn bij de uitvoering van de nieuwbouw op het plein.

Grondtransacties

Om te komen tot de uitvoering is er overeenstemming nodig geweest over de grondtransacties op het Raadhuisplein. Naast de nieuwbouw zullen de partijen die bij de uitvoering van de plannen betrokken zijn ook een pand op het plein gaan renoveren. Na afronding van de grond aankopen en verkopen zal projectontwikkelaar L.J. Rinkel bv de ontwikkeling verder gaan uitvoeren.

Nieuwbouw

Op de impressie is te zien dat het nieuw te bouwen gedeelte naast het pand komt te staan van pizzeria Andrea. Vroeger is dit pand bekend geweest als het pand van Graftdijk. Het pand van de pizzeria krijgt een grondige opknapbeurt.

Beeldbepalend

Volgens de gemeente is het Raadhuisplein beeldbepalend voor het centrum. Door de verbindende schakel en centrale plek van het plein in het Zandvoortse centrum is er bij de gemeente en de projectontwikkelaar al langere tijd de wens om uitvoering te geven aan de ontwikkeling op deze locatie.

Bestaande bouw

Met de nieuwe bebouwing maakt de gemeente de bestaande bouw aan het Raadhuisplein “af”. De projectontwikkelaar heeft een aantal voorstellen laten ontwikkelen door een architect. Gekozen is voor een ingetogen architectuur om het gemeentehuis als solitair gebouw te accentueren.

Enthousiast

Verantwoordelijk wethouder Michel Demmers is erg enthousiast over dit plan dat allure uitstraalt op een plek die bepalend is voor het centrum. ,,Dit plan geeft samenhang aan het beeld van het centrum van Zandvoort. Het Raadhuisplein wordt eindelijk afgerond”, zegt de wethouder. Als alles volgens planning verloopt kan eind 2017 met de bouw gestart worden.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen