Ruud Sandbergen doet stapje terug

Ruud Sandbergen van D66 Zandvoort doet per 1 september om praktische redenen een stapje terug als fractievoorzitter van de Zandvoortse democraten. Van de afgelopen twaalf jaar is Sandbergen acht jaar fractievoorzitter geweest van D66.

Wens

,,Al geruime tijd wens ik het fractievoorzitterschap van mijn partij over te dragen aan een jonger lid van mijn fractie”, zo schrijft het raadslid aan de gemeenteraad. Voor Ruud Sandbergen een reden om een stapje terug te doen en plaats te maken voor een nieuwe fractievoorzitter.

Ambitie

Volgens Ruud Sandbergen gaat het om een fractievoorzitter die de ambitie heeft om D66 Zandvoort ook na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in de Zandvoortse gemeenteraad te vertegenwoordigen. De fractie van D66 Zandvoort heeft besloten om Michiel Hermsen de raadsfractie te gaan leiden tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Coalitie

Het afgelopen jaar heeft D66 Zandvoort nog een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van een nieuwe coalitie nadat een coalitie met de Ouderenpartij Zandvoort uit elkaar is gevallen. Ruud Sandbergen heeft de formatie van die coalitie overgelaten aan burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum. Zij zal in september juist tijdelijk van plek wisselen met burgemeester Niek Meijer.

Politiebureau

Afgelopen week nog heeft Ruud Sandbergen enkele vragen gesteld na een artikel in het Haarlems Dagblad over de sluiting van het politiebureau aan de Hogeweg. Uiteindelijk is Sandbergen gerustgesteld na uitlatingen van de Veiligheidsregio, de Nationale Politie en de gemeente Zandvoort dat sluiting van het Zandvoortse politiebureau niet aan de orde is.

Cookieinstellingen