Kansen voor alle kinderen en Eneco in raadscommissie

‘Kansen voor alle Zandvoortse kinderen’ en energiebedrijf Eneco staan op de agenda van de komende vergadering van de raadscommissie op dinsdag 12 september. Vooral het agendapunt om de armoedebestrijding bij kinderen is volgens de gemeente Zandvoort belangrijk omdat de rijksoverheid extra budget beschikbaar stelt om de kansen voor deze groep kinderen te vergroten.

Raadsvoorstel

In het raadsvoorstel wat het college stuurt staat dat Zandvoortse kinderen, die opgroeien in een gezin met weinig geld, de mogelijkheid wil bieden om mee te doen in de samenleving. De gemeente Zandvoort wil deze groep kinderen ondersteunen en hen helpen om hun talenten te ontwikkelen. In het raadsvoorstel staat verder dat kinderen daarmee een betere start hebben in hun leven. ,,Dit doen we in Zandvoort samen met onze partners en organisaties die zich inzetten voor kinderen”, schrijft het college in het raadsvoorstel aan de commissie.

Eneco

Het energiebedrijf Eneco heeft de afgelopen weken gezien dat verschillende gemeenten hun aandelen in het energiebedrijf hebben verkocht. Afgelopen vrijdag hebben verschillende media gemeld dat de gemeente Zoetermeer de zevende gemeente in Nederland is, die van haar aandelen af wil.

Zandvoort

Ook de gemeente Zandvoort heeft nagedacht over de verkoop van de aandelen van het energiebedrijf. Net als de zeven andere gemeenten heeft ook het Zandvoortse college om niet langer aandeelhouder van Eneco te willen zijn. Daarvoor wil het college een principebesluit nemen tot het afbouwen van het pakket wat met de aandeelhouderscommissie wordt gedeeld en wat vervolgens een verkoopproces gaat opstarten. Een raadsvoorstel heeft het college naar de raadscommissie gestuurd die dit in de vergadering van 12 september gaat bekijken.

.

Cookieinstellingen