Openbare ruimte in Zandvoort op agenda raadscommissie

De openbare ruimte in Zandvoort is één van de agendapunten tijdens de raadscommissievergadering van vanavond. Het gaat hier om het handboek voor de inrichting van de openbare ruimte in relatie tot het Meerjaren investerings- en onderhoudsplan 2018 – 2027 die de gemeente Zandvoort wil gaan uitvoeren.

Vervangen

Vijf jaar terug tijdens de raadsvergadering van 22 februari 2012 heeft de gemeenteraad besloten de Nota Wegbeheer te vervangen door de Nota Openbare Ruimte. Die nota bestaat uit deel A en B. In de raadscommissie van vanavond gaat het om deel B1. In dat deel is de praktische uitwerking van de ambities van deel A, vertaald in voorliggend handboek met algemene inrichtingseisen voor de openbare ruimte van Zandvoort.

Prioriteiten

De gemeente Zandvoort stelt daarbij de nodige prioriteiten om de openbare ruimte aan te pakken. Dat is terug te vinden in de ‘Prioritering wijk/buurtaanpak openbare ruimte Zandvoort’. In dit stuk staan ook de opgave die de gemeente zichzelf stelt. Zandvoort heeft in deze totale opgave voor de komende jaren globaal en puntsgewijs de maatregelen onderverdeeld.

Komende 10 jaar

Het voorstel is om in de komende 10 jaar een herinrichting uit te voeren voor de openbare ruimte in de wijken Zandvoort-Noord, Bentveld en het Centrum. Het gaat om alle kleinschalig en grootschalig onderhoud. De gemeente brengt de wijken Zandvoort-Noord, Bentveld en het Centrum worden dan op een hoger kwaliteitsniveau. Met deze plannen pakt de gemeente 42% van het areaal van Zandvoort aan.

 

Cookieinstellingen