Gemeente Zandvoort organiseert bijeenkomst duurzaam ondernemen voor strandpaviljoens

Foto: cc by sa Methoxyroxy Wikimedia

De gemeente Zandvoort gaat op dinsdag 10 oktober een bijeenkomst organiseren over duurzaam ondernemen voor strandpaviljoenhouders. Tijdens de bijeenkomst vertellen medewerkers van de Omgevingsdienst IJmond, Green Key en het strandpaviljoen Timboektoe over duurzaam ondernemen.

Grote waarde

Strandpaviljoens in Zandvoort zijn volgens de gemeente Zandvoort van grote waarde voor de badplaats. Zowel de gemeente als de omgevingsdienst zien dat steeds meer strandpaviljoenhouders aandacht besteden aan duurzaam ondernemen en vinden dit een positieve ontwikkeling. Beide partijen willen dat graag ondersteunen, omdat de badplaats en het strand onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Duurzaam ondernemen

Zo zegt de gemeente en de omgevingsdienst dat duurzaam ondernemen meer is dan alleen kiezen voor ‘groen’. Het is volgens de beide partijen een nieuwe manier van ondernemen die steeds meer in populariteit groeit en niet mag ontbreken in een toekomstbestendige onderneming.

Strand Zandvoort

Bijeenkomst

De bijeenkomst is specifiek bedoeld voor de strandpaviljoenhouders. Tijdens de bijeenkomst kijken de gemeente Zandvoort en de Omgevingsdienst IJmond samen met de paviljoenhouders naar waar ze nu staan. Ook komen vragen aan bod wat er gezamenlijk kan worden ondernomen en welke financiële mogelijkheden er zijn voor de strandpaviljoenhouders zijn om duurzaam te ondernemen. Bij de bijeenkomst geven Green Key en strandpaviljoen Timboektoe hun kijk op het duurzaam ondernemen binnen de regio.

Volgende stap

Via deze bijeenkomst wil de gemeente, samen met de strandpaviljoenhouders, een volgende stap zetten naar de realisatie van een van de duurzaamste stranden van Nederland. Strandpaviljoenhouders kunnen volgens de Omgevinsdienst IJmond zich nog aanmelden via www.odijmond.nl/duurzamestrandpaviljoens

Bron: Omgevingsdienst IJmond

Cookieinstellingen