Meerlandenfonds subsidieert maatschappelijk betrokken sportverenigingen en goede doelen

Goede doelen en sportverenigingen die zich inzetten voor het bevorderen van het milieu en de welzijn van de mens, kunnen vanaf 1 oktober een subsidieaanvraag indienen bij het Meerlandenfonds. De inschrijving sluit op 1 november.

Meerlandenfonds

Het Meerlandenfonds is een initiatief van afvalbedrijf de Meerlanden. Een missie van het bedrijf is dat Meerlanden zich als innovatieve en duurzame onderneming het doel heeft om afval voor 100% terug te brengen in de kringloop.

Ondersteunen en inschrijven

Als bedrijf stort de Meerlanden ieder jaar storten € 50.000,- in het Meerlandenfonds om sportverenigingen, evenementen en goede doelen in de regio te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden kunnen tussen 1 oktober en 1 november een aanvraag indienen via het inschrijfformulier.

Hoogte bedragen

Het Meerlandenfonds geeft voor goede doelen een maximale bijdrage van € 2500 en voor (sport)verenigingen maximaal € 1000. Begin december ontvangen de aanvragers bericht over toekenning dan wel afwijzing. De uitreiking van het Meerlandenfonds is op 7 december 2017. Het reglement staat op de website van de Meerlanden.

Voor goede doelen en sportverenigingen die bijdragen aan milieu en welzijn

Algemeen directeur Angeline Kierkels van Meerlanden zegt over de subsidie dat Meerlanden middenin de maatschappij staat. ,,Wij zorgen samen met bewoners, bedrijven en gemeenten voor een groene duurzame, schone en veilige omgeving, waar het fijn wonen, werken en recreëren is. Goede doelen en (sport)verenigingen maken de maatschappij ook mooier”, zegt de algemeen directeur over de subsidies.

Steun

Ook regionale initiatieven krijgen steun uit Meerlandenfonds. ,,Dit jaar zullen wij kijken naar hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen”, zegt Kierkels.

Bron: Gemeente Zandvoort en Meerlanden.

Cookieinstellingen