Eenrichtingsverkeer voor de Van Speijkstraat van de baan

De voorgenomen plannen die het Zandvoortse college heeft om een eenrichtingsverkeer in te stellen op de Van Speijkstraat zijn van de baan. Vooralsnog blijft de straat bereikbaar vanuit twee rijrichtingen.

Stationsplein

Bij de herinrichting en vernieuwing van het Stationsplein lijkt het nog zo’n goed idee en moment om eenrichtingsverkeer in te stellen op de Van Speijkstraat. Uit snelheidsmetingen blijkt dat vooral het gemotoriseerde verkeer erg hard en soms te hard door de straat rijdt. Om eenrichtingsverkeer veilig in te stellen zijn snelheidsremmende maatregelen gewenst.

Draagvlak

Uit reacties van omwonenden krijgt de gemeente weinig tot geen draagvlak voor de verandering. Om deze redenen ziet het college voor nu af van het instellen van eenrichtingsverkeer op de Van Speijkstraat.

Aanleiding

De aanleiding voor het instellen van eenrichtingsverkeer op de Van Speijkstraat is een aangenomen amendement uit 2005. Het amendement volgt op het gemeentelijk verkeer- en vervoerplan wat toen is vastgesteld.

Nieuw gemeentelijk verkeer- en vervoerplan

In 2018 werkt de gemeente aan een nieuw gemeentelijk verkeer- en vervoerplan waar de gemeente de mogelijkheid van eenrichtingsverkeer opnieuw meeneemt in het proces. Ook dan is er aandacht voor deze mogelijke verandering en snelheidsremmende maatregelen.

Cookieinstellingen