Onderzoek naar ervaringen Wet maatschappelijke ondersteuning

De gemeenten Haarlem en Zandvoort gaan onderzoek doen naar ervaringen met de zorg vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. De gemeentes doen het onderzoek via een steekproef met als doel de zorg waar nodig te verbeteren.

Geselecteerde groep inwoners

Vanaf de eerste week van november 2017 ontvangt een geselecteerde groep inwoners die gebruik hebben gemaakt van ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning een vragenlijst waarin de gemeente vraagt wat de ervaringen met de zorg zijn. Bewoners hebben tot en met 30 november 2017 de tijd om de vragenlijst in te vullen. De vragen zullen onder andere gaan over de toegankelijkheid van de voorzieningen, de uitvoering en kwaliteit van de zorg en het effect van de zorg.

Verantwoordelijk

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor meer zorgtaken vanuit deze wet. De gemeenten Haarlem en Zandvoort zijn benieuwd naar de ervaringen van bewoners met de zorg die de gemeente vanuit de wet aan haar inwoners levert. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten verplicht om de ervaringen van inwoners met de wet in kaart te brengen.

ZorgfocuZ

ZorgfocuZ voert het onderzoek uit en is een initiatief van de vakgroep Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen. ZorgfocuZ verwerkt de gegevens vertrouwelijk en draagt er zorg voor dat de antwoorden niet zijn te herleiden naar individuen. Na de zomer zullen de resultaten van het onderzoek gedeeld worden met de raad en de inwoners van gemeenten Haarlem en Zandvoort. Met de uitkomsten van het onderzoek willen de gemeenten Haarlem en Zandvoort de zorg, waar nodig, verbeteren.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen