Gemeente Zandvoort start met werkzaamheden in centrum

Foto: Gemeente Zandvoort

De gemeente start vanaf maandag 15 januari met verschillende werkzaamheden in het centrum van Zandvoort. In de Schoolstraat, de Louis Davidsstraat en Grote Krocht gaat de gemeente filters plaatsen om monsters te nemen van het grondwater. Deze werkzaamheden zijn te zien op het overzichtskaartje bij dit bericht.

Grondwatermonsters

Een week na de plaatsing van de filters zullen specialisten monsters van het grondwater nemen. Analyse moet uitwijzen of het chemische wasmiddel (PER) dat in het verleden door stomerijen is gebruikt, aanwezig is in het grondwater. De Omgevingsdienst IJmond geeft op verzoek verder uitleg aan deze werkzaamheden.

Bouwwerkzaamheden

Daarnaast zijn de voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouwwerkzaamheden op het Raadhuisplein. Na het afbreken van de ijsbaan, heeft de aannemer direct daarna al schermen geplaatst voor de voorbereidingen van deze werkzaamheden.

Wens

Met deze kan de ontwikkeling van de nieuwbouwwerkzaamheden gaat een wens van zowel de gemeente als projectontwikkelaar L.J. Rinkel B.V. in vervulling. Met de nieuwe bebouwing naast de bestaande bouw aan het Raadhuisplein hebben de gemeente en de projectontwikkelaar gekozen voor een ingetogen architectuur om het gemeentehuis als solitair gebouw te accentueren.

Cookieinstellingen