Nieuwe gemeentelijke subsidieregeling voor aanvragen VOG voor vrijwilligersorganisaties

De gemeente Zandvoort heeft voor vrijwilligersorganisaties die voor hun vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen, een eigen subsidieregeling. De gemeente heeft onlangs een collegebesluit genomen wat een uitvloeisel is bij het project ‘In Veilige Handen’.

Vergoeding

Vrijwilligersorganisaties krijgen vaak een vergoeding van de Rijksoverheid bij de aanvragen van een VOG. Speciaal voor vrijwilligersorganisaties die niet onder deze rijksregeling vallen heeft de gemeente Zandvoort nu een eigen subsidieregeling. Het gaat vooral om vrijwilligersorganisaties waar vrijwilligers werken met jongeren en / of kwetsbare mensen.

In Veilige Handen

Met het project ‘In Veilige Handen’ wil de gemeente hulp bieden aan de vrijwilligersorganisaties van Zandvoort. Het project omvat de uitrol van een set aan maatregelen die moeten bijdragen aan een veilige omgeving voor de doelgroep(en) van deze vrijwilligersorganisaties.

VOG

De Verklaring Omtrent Gedrag is een van de maatregelen die bijdragen aan veilig vrijwilligerswerk met jongeren of kwetsbare mensen. Een groot deel van de vrijwilligersorganisaties kunnen via een subsidie van de rijksoverheid (www.gratisvog.nl) de kosten voor deze VOG’s vergoed krijgen.

Eigen subsidieregeling

Voor organisaties die niet onder deze rijksregeling vallen heeft de gemeente nu een eigen subsidieregeling. Aan het eind van elk jaar kunnen vrijwilligersorganisaties de kosten van de VOG’s die zijn aangevraagd voor hun vrijwilligers die werken met jongeren en/of kwetsbare mensen subsidie aanvragen. Op de website van de gemeente Zandvoort kunnen organisaties de regeling bekijken en gebruikmaken van het aanvraagformulier.

Bron: Gemeente Zandvoort

 

Cookieinstellingen