Zienswijzen indienen op uitwerkingsplan Bedrijventerrein Nieuw Noord

Nu het bestemmingsplan Bedrijventerrein Nieuw Noord in werking is getreden, kunnen burgers hun zienswijzen indienen op het uitwerkingsplan van het bedrijventerrein. Na de verwerking van de zienswijzen in het plan, kan het college het plan vaststellen en een vergunning verlenen voor de start van de bouw het terrein.

Ontwerpuitwerkingsplan

Op dit moment is er een ontwerpuitwerkingsplan, waarbij elk belanghebbenden de mogelijkheid heeft om zijn of haar zienswijzen kan geven over het plan. Het plangebied ligt aan de Kamerlingh Onnesstraat tussen de brandweerkazerne en het bedrijventerrein aan de Max Planckstraat.

Ruimtelijke plannen en ontwerpbesluit

In de ruimtelijke plannen is te zien dat het ontwerpuitwerkingsplan bestaat uit een verbeelding, toelichting en regels. Het ontwerpbesluit over de hogere waarden Wet geluidhinder is te raadplegen via de website van de Omgevingsdienst IJmond.

Verzoek om vaststelling

Voor de uitwerking van het plan hebben Burgemeester en Wethouders van Zandvoort een verzoek om vaststelling nodig om tot een hogere geluidswaarde te komen. Volgens de gemeente kan dit binnen de Wet Geluidshinder, door een verzoek indienen bij de Omgevingsdienst IJmond. Het hogere waardenbesluit heeft betrekking op wegverkeerslawaai en spoorweglawaai.

Indienen

Indienen van de zienswijzen op het ontwerpuitwerkingsplan kan gedurende de termijn van de terinzagelegging. Iedereen kan zowel schriftelijk als mondeling reageren. De indieners van de schriftelijke zienswijzen kunnen dit naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Zandvoort, Postbus 2, 2040 AA Zandvoort.

Mondelinge reacties

Wie mondeling wil reageren, kan een telefonische afspraak worden gemaakt met de heer P.F. Schreiber of de heer E-J. Kok van de afdeling Omgevingsbeleid. Zij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar onder het algemene nummer 14023.

Reacties op ontwerpbesluit hogere geluidswaarden

Ook op het ontwerpbesluit hogere geluidwaarden kan iedereen gedurende de termijn van de tervisielegging schriftelijk of mondeling reageren. Wie de schriftelijke zienswijzen kenbaar wil maken, kan dat doen bij de Omgevingsdienst IJmond, Postbus 325, 1940 AH Beverwijk, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbesluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder bestemmingsplan bedrijventerrein te Zandvoort”.

Mondelinge zienswijzen

De mensen die hun mondelinge zienswijzen kenbaar willen maken, kunnen telefonisch terecht bij de Omgevingsdienst IJmond onder telefoonnummer 0251-263863. De dienst maakt dan een afspraak waarbij de mondelinge zienswijzen kan worden gegeven.

Vervolgprocedure

Na de verwerking van de zienswijzen wordt het uitwerkingsplan formeel aan het college van burgemeester en wethouders ter vaststelling voorgelegd. Na al dan niet gewijzigde vaststelling van het uitwerkingsplan door het college, kunnen belanghebbenden gedurende zes weken tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan beroep instellen bij de Raad van State.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen