Hoogwaardig fietsenroutenetwerk Zandvoort

Als het aan de Metropoolregio Amsterdam (MRA) ligt, komt er een hoogwaardig fietsroutenetwerk. Deze is bedoeld om de fietser snel tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijk gebied de natuur in te laten fietsen.

Bundelen

Om tot het fietsroutenetwerk te komen wil de MRA de investeringen gaan bundelen. Het netwerk van de fietspaden moet zorgen voor beleving, bewegwijzering, herkenbaarheid en veiligheid. De bestuurders van de MRA willen met dit ambitieuze plan komen tot een goed bereikbare, duurzame en gezonde regio zodat inwoners en bezoekers van de MRA in 2025 gebruik kunnen maken van de metropolitane fietsroutes. 

Intentieverklaring

De afgelopen week hebben de deelnemende gemeenten van de MRA, Rijkswaterstaat, de provincies NoordHolland en Flevoland en de Vervoerregio Amsterdam een intentieverklaring getekend om dit fietsroutenetwerk te gaan realiseren. Wethouder Gerard Kuipers heeft namens de gemeente Zandvoort zijn handtekening gezet.

Voorbeeld

Volgens de wethouder is dit weer een prachtig voorbeeld van wat de gemeente met de Metropoolregio Amsterdam kan bereiken. ,,Dit levert aan alle kanten winst op. Gezondheidswinst en het is ook beter voor het milieu”, zegt Kuipers.

Kwalitatief

Verder vindt de wethouder dat met een kwalitatief hoogwaardig fietswegennet Zandvoort ook prima per fiets te bereiken. ,,Door de e-bike maken mensen steeds vaker de keuze voor de fiets, ook voor langere afstanden. Dus ook naar het strand van Zandvoort. Niks file, lekker buiten en in een prima tempo op de fiets naar Zandvoort”, zegt de wethouder.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen