Raadsonderzoek besluitvorming Watertorenplein op tempo

Foto: Jaap Koper

Het raadsonderzoek rond de besluitvorming over het Watertorenplein is flink op gang. In december 2017 heeft de gemeenteraad een besluit genomen rondom de besluitvorming over het plein rondom de watertoren. Dit alles valt te lezen op de gemeentelijke website van de gemeente Zandvoort.

Begeleidingscommissie

Voor het raadsonderzoek is een begeleidingscommissie samengesteld over de gang van zaken rondom het Watertorenplein. Voorzitter Jerry Kramer van de begeleidingscommissie heeft onlangs aan de gemeenteraad gemeld dat het onderzoek voorspoedig verloopt.

Stichting Decentraal Bestuur

Het onderzoek is gegund aan de Stichting Decentraal Bestuur. Sinds 24 januari 2018 is het externe onderzoek gestart, wat zich momenteel richt op dossiers, schriftelijke stukken en terug te luisteren vergaderingen. Vanaf 13 februari zijn ook interviews gehouden met betrokkenen.

Openbare verhoren

Volgens de gemeente Zandvoort is het houden van openbare verhoren even overwogen, maar is wegens de bereidheid van betrokkenen om deel te nemen aan een interview niet noodzakelijk gebleken. De gemeente laat in het webartikel ook weten dat deze openbare verhoren omvangrijke processen zijn. Hierdoor is het streven om het rapport vóór de wisseling van de raad af te ronden praktisch onhaalbaar. Toch is dit streven wel een uitgangspunt.

Aanleiding

De aanleiding voor het raadsonderzoek ligt in het eerdere onderzoek dat burgemeester Niek Meijer heeft laten uitvoeren naar de mails van de opgestapte wethouder Michel Demmers over het project rondom het Watertorenplein. De gemeenteraad heeft besloten tot een onderzoek omdat het eerste onderzoek niet alle gewenste antwoorden heeft gegeven. Zolang het raadsonderzoek loopt, ligt het project om tot herinrichting van het Watertorenplein te komen tijdelijk stil.

 

Bron: Gemeente Zandvoort.

Cookieinstellingen