Gemeente houdt informatieavond op 6 maart over ontwikkeling Badhuisplein

Foto: Gemeente Zandvoort

De gemeente Zandvoort organiseert op 6 maart een informatieavond over de ontwikkeling van het Badhuisplein. De plannen die afgelopen jaar zijn gemaakt en gepresenteerd is bedoeld om het Badhuisplein te vernieuwen en de oude grandeur weer terug te halen.

Wensen en zorgen

Tijdens de eerdere informatieavonden van het afgelopen jaar hebben omwonenden en ondernemers al een aantal wensen en zorgen doorgegeven. Via een poll op Facebook hebben inwoners hun mening kunnen geven over de plannen en het programma.

Reacties

Na deze twee informatieavonden heeft de gemeente toegezegd nog een keer te kijken naar de plannen, met als uitgangspunt de wensen en zorgen die zijn geuit. Zo kijkt de gemeente nogmaals naar het voorstel om het plein op te hogen om zo te kunnen voldoen aan de parkeerbehoefte.

Beperking

Ook zijn er opmerkingen gemaakt over de beperking van het uitzicht op zee vanaf de Kerkstraat, als de gemeente het voornemen heeft om het plein op te gaan hogen. Verder hebben verschillende mensen gewezen op de bereikbaarheid van de strandpaviljoens, met de daarbij behorende noodzakelijke overbrugging van hoogteverschillen met hellingbanen en liften.

Parkeerdek

Zo is in het geldende bestemmingsplan “Middenboulevard” de mogelijkheid opgenomen om een parkeerdek te realiseren op het De Favaugeplein. De gemeente heeft dit alternatief uitgewerkt. Als belanghebbenden toch voor dit alternatief kiezen, dan komt de verhoging van het Badhuisplein te vervallen.

Betere kansen

Op dei manier denkt de gemeente dat er betere kansen ontstaan voor een gefaseerde ontwikkeling van het plein. Tijdens een extra informatiebijeenkomst wil de gemeente Zandvoort beide alternatieven graag aan de burgers voorleggen en bespreken.

Verdere informatie

De informatieavond vindt op dinsdag 6 maart plaats in de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1. Tijdens de informatieavond werkt de gemeente een programma af die na te lezen is op de gemeentelijke website. De avond begint om 20.00 uur en om 19.45 uur kan iedere inwoner binnenlopen. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Bron: Gemeente Zandvoort

Reacties

article
7612
Informatieavond over ontwikkeling Badhuisplein
De gemeente Zandvoort organiseert op 6 maart een informatieavond over de ontwikkeling van het Badhuisplein.
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/7612/gemeente-houdt-informatieavond-op-6-maart-ontwikkeling-badhuisplein/
2018-03-04T16:49:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/03/04170806/Artist-impression-Badhuisplein-Gemeente-Zandvoort.jpg
Badhuisplein
Gemeente