Gemeente komt met verkeersmaatregelen tijdens Circuitrun en de 30 van Zandvoort

Net als in de afgelopen jaren, heeft de gemeente Zandvoort ook nu weer enkele tijdelijke verkeersmaatregelen genomen voor het komende weekend van de 30 van Zandvoort en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. De maatregelen zijn nodig om het grote sportieve evenement in goede banen te kunnen leiden.

Omleidingen

De buslijnen 80, 81 en 84 rijden een iets andere route om zowel de wandelaars die op zaterdag meedoen aan de 30 van Zandvoort als de hardlopers aan de Circuit Run, ongehinderd hun weg te kunnen laten vervolgen. Vanaf het kruispunt Haarlemmerstraat, Zandvoortselaan,Tolweg en de Kostverlorenstraat rijdt lijn 80 naar de Hogeweg met langs deze route enkele vervangende haltes.

Lijn 81

Ook lijn 81 rijdt een aangepaste route. Deze buslijn rijdt vanuit Haarlem al in Haarlem een andere route. De bus rijdt via de Westelijke Randweg en Leidsevaartweg dezelfde route als buslijn 80 naar Zandvoort en keert vanuit het Zandvoortse centrum weer terug om dezelfde route te vervolgen. Deze maatregel duurt op zowel zaterdag als zondag vanaf 12.00 tot 15.30 uur.

Lijn 84

De reiziger die vanaf het treinstation van Haarlem naar Bloemendaal wil rijden, kan dat gewoon doen. Deze bus rijdt tot aan de Zeeweg. Nabij de halte Tentenkamp zal deze buslijn via de doorsteek en over de normale rijbaan weer terug rijden naar Haarlem.

Motorvoertuigen en parkeren

Voor motorvoertuigen is Zandvoort het komende weekend moeilijk of niet bereikbaar. Hulpdiensten zullen de badplaats wel gewoon kunnen bereiken. Daarnaast geldt er ook een ander parkeerregime op beide dagen. Delen van het traject zullen worden vrij gehouden van geparkeerde auto’s. Exacte informatie is te vinden via de website van de gemeente Zandvoort.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen