Raadsvoorstel voor benoeming informateur unaniem aangenomen

Afgelopen week heeft de nieuwe gemeenteraad het raadsvoorstel voor de benoeming van Marcel van Dam tot informateur, unaniem aangenomen. De nieuwe gemeenteraad kan hiermee direct aan de slag, nadat zij is beëdigd door burgemeester Niek Meijer.

Raadsvoorstel

Na de installatie hebben de raadsleden direct een raadsvoorstel behandeld om tot afspraken te komen voor de komende raadsperiode. Dit voorstel is op initiatief van de Ouderen Partij Zandvoort gebeurd. De raadsfractie van OPZ heeft bij de laatste verkiezingen vier raadszetels weten te behalen.

Verkiezingsprogramma

In het verkiezingsprogramma van OPZ staat dat het wenselijk is, om te komen tot een breed gedragen raadsprogramma. In het raadsvoorstel hebben de raadsleden van OPZ de voorkeur om Marcel van Dam aan te stellen als informateur. Van Dam is bekend van het raadsonderzoek naar de besluitvorming rondom het Watertorenplein. De nieuwe gemeenteraad heeft het raadsvoorstel unaniem aangenomen.

Bestuderen

Van Dam is direct begonnen met het bestuderen van de diverse partij verkiezingsprogramma ‘s om te komen tot het gewenste raadsprogramma. Voor deze verkenningsfase staan voor dinsdag 3 en woensdag 4 april de eerste afspraken met de fracties van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen. De informateur streeft er naar om op vrijdag 6 april met een eerste advies naar de fractievoorzitters te kunnen komen.

 

Cookieinstellingen