Gemeente houdt informatiebijeenkomst over herontwikkeling Palacegebied

De gemeente Zandvoort houdt op maandag 9 april een informatiebijeenkomst over de herontwikkeling van het Palacegebied. De inloop van de bijeenkomst is om 19.45 en de avond zelf begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van de Blauwe Tram aan de Louis Davidscarré 1.

Onderdeel

Het Palacegebied is een onderdeel van het project Entree Zandvoort dat de verbinding tussen station en strand aantrekkelijker moet maken. De gemeente wil de komende jaren het gebied een opknapbeurt geven. Het Palacegebied ligt tussen het station tot aan de boulevard ter hoogte van het hotel Bouwes Palace.

Eerste stappen

Vorig jaar heeft de gemeente Zandvoort al de eerste stappen gezet met het aanpakken en verfraaien van het Stationsplein en de aangrenzende straten. Op de locatie van de kiosken aan de Passage, het voormalig Dolfirama, het voormalig zwembad en langs de Van Heemskerckstraat heeft de gemeente plannen om vastgoed te ontwikkelen.

Sloop

Om die plannen richting te geven heeft de gemeente het voormalig zwembad al gesloopt. Uiteindelijk is het de bedoeling om van het Palacegebied een plek voor hotel, horeca, retail en wellness te maken. De planning voor de herinrichting van het Palacegebied is om 2020 te starten met de uitvoering.

Stedenbouwkundige visie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 januari 2018 is een stedenbouwkundige visie en beeldkwaliteitsplan voor het Palacegebied voorlopig vastgesteld en vrijgegeven voor participatie. De gemeente wil op deze avond van de inwoners en direct betrokkenen weten hoe de plannen zijn ontvangen. Daarnaast zijn er ook vragen over de nieuwe bebouwing en de openbare ruimte.

Meer informatie

Wie meer informatie wil hebben over het project Entree Zandvoort kan terecht op de gemeentelijke website van Zandvoort. Mensen die zich willen aanmelden voor de informatieavond kunnen dit doen via de email op [email protected]

Cookieinstellingen