Symbolische sleuteloverdracht verkeershekken in centrum Zandvoort

Foto: Gemeente Zandvoort

Burgemeester Niek Meijer heeft deze week symbolisch de sleuteloverdracht van de verkeershekken in het centrum gedaan aan Leo Miezenbeek, Peter Tromp en Ben Zonneveld. In het centrumoverleg met ondernemers blijkt bij een aantal organisatoren van kleine evenementen in het centrum dat de behoefte is om te kunnen beschikken over de hekken.

Toegang

Met de sleuteloverdracht is het mogelijk de toegang van het evenementengebied tijdelijk af te sluiten voor verkeer. In overleg met de wijkagent voor de horeca is gezorgd dat de verkeershekken voldoen aan alle wettelijke verkeersbepalingen.

Gebruik

Zonneveld, Miezenbeek en Tromp zijn de contactpersonen als het gaat om het gebruik van de verkeershekken. De bedoeling is wel zo zegt de gemeente dat de hekken na gebruik weer netjes teruggeplaatst worden op de centrale plek in de Kleine Krocht.

Contactpersonen

Volgens Peter Tromp die één van de contactpersonen, is het nodig dat er nu aanspreekpunten zijn die de sleutels van de verkeershekken beheren. Tromp zegt dat hij in het verleden de hekken soms verspreid heeft aangetroffen in het dorp. ,,Nu moeten ze bij mij naam, adres en woonplaats achterlaten, zodat ik degene terug kan vinden die ik de sleutel heb uitegeleend”, zegt de ondernemer

Nut

Het nut van de verkeershekken heeft zich tijdens de Circuitrun van 25 maart jl. al bewezen. Na de run is het in de Haltestraat volgens de organisatoren van de Circuitrun gezellig druk geweest. De initiatiefnemers hebben in overleg met de politie tijdens de run de Haltestraat afgesloten.

Bron: Gemeente Zandvoort

Reacties

article
7947
Sleuteloverdracht verkeershekken in centrum
Burgemeester Niek Meijer heeft deze week symbolisch de sleuteloverdracht van de verkeershekken in het centrum
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/7947/symbolische-sleuteloverdracht-verkeershekken-centrum-zandvoort/
2018-04-06T13:23:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/04/08202057/Sleuteloverdracht-verkeershekken-centrum-Web-Gemeente-Zandvoort1.jpg
centrum, verkeershekken
Gemeente