Flinke opknapbeurt entree Zandvoort

Foto: Jaap Koper

Veel mensen in Zandvoort het er over eens dat de entree Zandvoort een flinke opknapbeurt nodig heeft. Het is gebied minder aantrekkelijk om van het station naar het strand te lopen en dat heeft geleid tot een besluit waar zowel de gemeente als verschillende inwoners de handen ineen hebben geslagen voor de dringende opknapbeurt.

Initiatief

Het initiatief is genomen door verschillende Zandvoortse kunstenaars, pandeigenaren, bewoners, enkele ondernemers en de gemeente om de entree Zandvoort (het gebied tussen de Passage en de Boulevard) aantrekkelijker te maken. De opknapbeurt is vooruitlopend op de herinrichting van het Palacegebied, het gebied tussen de Koper Passerel en de boulevard, dat gepland staat vanaf 2020. Naar alle waarschijnlijkheid starten de werkzaamheden op 18 april en zijn deze naar verwachting eind mei afgerond.

Menens

Dat het verantwoordelijk wethouder Gert Toonen menens is blijkt wel uit zijn reactie. De demissionair wethouder is verantwoordelijk voor de openbare ruimte en zegt dat het niet zo kan zijn dat de badplaats zo het toeristenseizoen kan ingaan op de huidige manier. ,,Door het gebied aantrekkelijker te maken kunnen we bewoners en bezoekers een mooi welkom heten. Ook al is het tijdelijk. Aan de werkgroep Cultuurinitiatieven heb ik namens het College gevraagd om een plan te maken. Het plan ligt er en de kunstenaars gaan nu aan de slag. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat”, zegt Toonen.

Kleurrijke en tijdelijke uitingen

De groepen gaan aan de slag om te komen tot een aantal kleurrijke en tijdelijke uitingen. Zo krijgen de pilaren pasteltinten en beschilderingen. In dezelfde stijl komen er vuilnisbakken en bloembakken. Verder krijgt de entree Zandvoort een aantal extra bankjes. Deze komen te staan langs de looproute van de Passage naar boulevard.

Dolfirama

Op de achterzijde van het Dolfirama gebouw komt een groot schilderij op de muur met vissen, de zee en de tekst ‘Welkom in Zandvoort’. De initiatiefnemers besteden ook aandacht om de omgeving schoon te houden, waarbij hondenbezitters wordt gevraagd om geen hondenpoep achter te laten en waar bezoekers en inwoners de afval netjes in de vuilnisbakken doen.

article
7991
Flinke opknapbeurt entree Zandvoort
Veel mensen in Zandvoort het er over eens dat de entree Zandvoort een flinke opknapbeurt
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/7991/flinke-opknapbeurt-entree-zandvoort/
2018-04-11T06:26:32+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
Entree Zandvoort, gemeente Zandvoort, Gert Toonen
Gemeente