Raadsprogramma voor gemeentebestuur Zandvoort stap dichterbij

Het eerste concept raadsprogramma 2018-2022 van Informateur Marcel van Dam is vandaag voor de raadsfracties van de nieuwe gemeenteraad beschikbaar. De eerste uitwerking van het programma is tot stand gekomen op basis van de overeenkomsten die in de verschillende verkiezingsprogramma’s van de acht partijen in de raad zijn te vinden.

Gesprekken

De analyse die Van Dam daarbij heeft gemaakt, is ook gebaseerd op de gesprekken die de informateur heeft gevoerd met de raadsleden. Op 19 april 2018 kunnen de fracties tijdens een geplande bijeenkomst in de raadzaal reageren op het eerste concept. Deze bijeenkomst is openbaar en belangstellenden zijn welkom. De vergadering start om 20:00 uur.

Nadrukkelijk

De gemeenteraad wil in de komende bestuursperiode nadrukkelijk oog en oor hebben voor de mening van de inwoners uit de badplaats. Een eerste voorbeeld hiervan is de oproep van de gemeenteraad aan inwoners van de gemeente Zandvoort om suggesties te doen voor waar zij vinden dat er de komende jaren aan gewerkt moet worden. De raad heeft op dit moment meer dan 20 reacties gekregen van de inwoners via het email adres [email protected].

Zelfstandig

Een van de punten die naar voren is gekomen, is de wens van een aantal inwoners om Zandvoort in lengte van dagen als zelfstandige gemeente te laten behouden. Oud-informateur Frits van Caspel is een petitie daarover gestart en heeft al de nodige reacties binnen. Ook zijn er eventuele punten aangevoerd die apart door de fracties zijn aangeleverd. Deze zijn getoetst op draagvlak binnen de gemeenteraad. Het conceptraadsvoorstel is te lezen op de gemeentelijke website.

Inbreng

Over de inbreng van inwoners, zijn de fracties vanaf vandaag al op de hoogte gesteld. De reactietermijn voor inwoners die meer punten willen aandragen voor het raadsprogramma kunnen dat doen tot 24 april 2018. De gemeente Zandvoort gaat deze reacties bij elkaar verzamelen. Ook deze punten toetst de gemeente op raakvlakken met het voorlopige raadsprogramma. Als collectief kan de raad besluiten om een of meerdere suggesties op hoofdlijnen te verwerken in het definitieve programma.

Helderheid

De gemeente verwacht voor eind april dat er helderheid zal zijn of dat er overeenstemming bestaat over het dan voorliggende Raadsprogramma Zandvoort 2018-2022. Als dat het geval is, volgt de volgende stap. Het vormen van een nieuw college.

Bron: gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen