Lintjes na reddingbootdag bij KNRM Zandvoort

Gisteren heeft de KNRM Zandvoort haar jaarlijkse reddingbootdag bij Beachclub Tien gehouden. Tussen de regenbuien door, heeft de zon een beetje geschenen en al helemaal na afloop van deze reddingbootdag toen burgemeester Niek Meijer nog een verrassing in petto heeft gehad voor drie mensen die actief zijn voor de KNRM Zandvoort.

Koninklijke onderscheidingen

Met Koningsdag een dag eerder en de traditionele lintjesregen op de donderdag er voor heeft de burgemeester nog drie koninklijke onderscheidingen achtergehouden, omdat hij die nog moet uitreiken. De drie onderscheidingen die voor drie KNRM mensen zijn en waarvan de burgemeester dan al weet dat er nog een reddingbootdag volgt na Koningsdag.

  • De heer D. (Dick) Draijer benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meijer heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Dick Draijer die sinds 1987 actief is voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Reddingstation Zandvoort. Van 1987 tot 1992 is hij opstapper, van 1992 tot 1993 schipper, van 1993 tot 1999 plaatsvervangend schipper, van 1999 tot 2006 schipper en sinds 2006 is Draijer weer plaatsvervangend schipper.

  • De heer A. (Guus) van der Mije  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Ook heeft Meijer voor Guus van der Mije een onderscheiding. Hij is sinds 1987 actief voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Reddingstation Zandvoort. Van 1993 tot 2012 is hij schipper, verantwoordelijk voor de operationele leiding van het reddingstation en het gezag aan boord van de reddingboot.

Helper

Daarnaast is Van der Mije helper aan wal geweest tussen 1987 en 1993 en is hij dat vanaf 2012 tot de dag van vandaag opnieuw. Van der Mije assisteert bij de inzet van het KustHulpVerleningsploeg-voertuig. Bij het transport, het lanceren en aanlanden van de reddingboot houdt hij aan de wal met name de veiligheid in het oog. Daarnaast is de KNRM man aan de wal inzetbaar voor overige taken op de al, zoals het onderhoud aan materiaal en het bemanningsverblijf. Guus van der Mije is de zoon van de oud KNRM man August van der Mije die eind 2013 is overleden.

  • De heer A.H. (Arie) Vermaat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Naast Draijer en Van der Mije heeft ook Arie Vermaat een koninklijke onderscheiding gekregen van de burgemeester. Sinds 1996 is Vermaat actief voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Net als Draijer is ook Vermaat opstapper geweest van een voormalige reddingboot die nu ingezet wordt voor pr-activiteiten.

Walploeg

Nu is Vermaat de baas op de wal en verantwoordelijk voor de walploeg, die vanuit een reddingstation uitrukt. Vermaat doet dit al sinds 1996. Ook draagt hij als chauffeur bij van het lanceervoertuig. Hij zorgt voor het transport van de reddingboot naar en van de lanceerlocatie en het lanceren en oppakken van de reddingboot. Daarnaast draagt Vermaat zorg voor het onderhoud van het materiaal. Ook deze werkzaamheden doet hij vanaf het moment dat hij actief is voor de KNRM.

 

Cookieinstellingen