Mart Visser neemt raadhuis van gemeente Zandvoort over

Couturier en kunstenaar Mart Visser neemt vanaf vandaag het raadhuis van de gemeente Zandvoort tijdelijk over. Van 2 mei tot en met 1 juli 2018 is dit het exclusieve domein van Visser, die zijn recente haute couture collectie en iconische archiefstukken presenteert.

Transformatie

Het raadhuis is getransformeerd tot een museum van Visser waarbij de couturier en kunstenaar ook het naastgelegen Zandvoorts Museum in dezelfde periode een galerie met meer dan 100 schilderijen, sculpturen en installaties tentoonstelt. Op woensdag 2 mei is de opening om 18.00 en duurt tot 20.00.

Plezier

Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort draagt met veel plezier en vertrouwen het gemeentehuis tijdelijk over aan Visser. ,,Als gemeentebestuur maken wij ons sterk voor het toegankelijk maken van kunst voor een groot publiek. Daar zijn deze indrukwekkende exposities van Mart Visser in het Raadhuis en het Zandvoorts Museum prachtige voorbeelden van”, zegt Meijer over de tijdelijke overname van het raadhuis.

Bruidsjurken

Visser wil met respect voor het klassieke pand in het raadhuis op kale, stenen vloeren exclusieve couture bruidsjurken uit zijn archief en de meest recente bruidsrobe tonen. Onlangs heeft hij dat ook in zijn nieuwe atelier deze collectie getoond. Ook is er een kamer met een grafische explosie aan strepen en een ruimte met wapperende, stijlvolle couture jurken in kleurverloop. Daarnaast een kamer met luxe avondkleding vol glitter en glamour.

Artwork

Daarnaast is er artwork In de statige kamers van de burgemeester. Daarvoor zijn de wanden en het plafond zwart geschilderd en is de vloer bedekt met honderden kilo’s grind. Aan de muren zijn grote reliëfs en ruige schilderijen met de herkenbare koppen en tronies bevestigd. Dit staat in schril contrast met de delicate couture ontwerpen van Visser. In het Zandvoorts Museum toont de veelzijdig beeldend kunstenaar een grote, imposante diversiteit aan koppen en gezichten.

Pop-up store

In de catacomben van het raadhuis, waar de kamers van de wethouders zijn, is nu een pop-up store gevestigd met de kleurrijke prêt-à-porter zomercollectie 2018. Hier krijgt de bezoeker exclusief de mogelijkheid om de nieuwste collectie te bekijken en passen. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies.

Expositie ‘Mart Visser – The Take-over’

De expositie van Visser is verdeeld over twee locaties.In het raadhuis van Zandvoort aan het Raadhuisplein en het achtergelegen Zandvoorts Museum aan de Swaluëstraat 1. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen