Gemeentesecretaris vertrekt naar Kampen

Foto: Jaap Koper

Gemeentesecretaris Anky Griekspoor gaat vertrekken naar Kampen. Vanaf 4 september gaat Griekspoor aan de slag bij de gemeente Kampen.

Enerverend

De gemeentesecretaris kijkt terug op op een enerverende en bijzondere tijd bij de gemeente Zandvoort. ,,Ik ben als gemeentesecretaris nog meer van Zandvoort gaan houden omdat ik de kans heb gekregen deze prachtige badplaats in al haar facetten te leren kennen”, zegt Griekspoor bij haar aanstaande vertrek.

Ambtelijke samenwerking

,,Korte tijd nadat ik in Zandvoort startte werd de ambtelijke samenwerking met Haarlem een rode draad in mijn werk. Daar heb ik, en vele anderen met mij, hard aan gewerkt om per 1 januari 2018 klaar te zijn voor de overgang. Ondertussen bleef de winkel gewoon open met alle dynamiek die onze gemeente zo bijzonder maakt. Nadat de ambtelijke samenwerking per 1 januari 2018 zijn beslag kreeg waren er nog voldoende zaken om af te hechten en de te verwachten fricties aan te pakken”, vertelt de gemeentesecretaris verder.

Functie

Volgens Griekspoor heeft iedereen nu langzaamaan zijn weg gevonden en is haar oog gevallen op de functie van gemeentesecretaris van Kampen. Voor Griekspoor het moment om na te denken over een verandering van haar werkplek bij een andere gemeente.

Wikken en wegen

,,Na lang wikken en wegen ben ik er van overtuigd dat er in Zandvoort een stevig fundament ligt en een nieuwe functie in een stad met 53.000 inwoners, ruim 400 ambtenaren met gemiddeld 360.000 toeristen per jaar trekt mij en past bij mij. Ik dank de inwoners, ondernemers, raad, het college en de ambtenaren voor het vertrouwen en de prettige samenwerking en weet zeker dat ik nog vaak in Zandvoort te vinden zal zijn”, zegt Griekspoor over haar keuze.

Zoektocht

De zoektocht naar een interim-gemeentesecretaris gaat volgens de gemeente Zandvoort zo spoedig mogelijk van start.  Burgemeester Niek Meijer heeft zijn gemeentesecretaris namens het college beschreven als een gedreven persoon die met passie de afgelopen jaren de belangen van Zandvoort uitstekend behartigd.

Belangrijke bijdrage

,,Zij heeft onder meer een belangrijke bijdrage geleverd aan de ambtelijke fusie met Haarlem. Wij verliezen in haar een gemeentesecretaris die Zandvoort met hart en ziel heeft gediend. Wij zijn haar daar bijzonder erkentelijk voor en wensen haar veel succes in Kampen”, zegt Meijer over het vertrek.

Bron: Gemeente Zandvoort

'

Reacties

article
8925
Gemeentesecretaris vertrekt naar Kampen
Gemeentesecretaris Anky Griekspoor gaat vertrekken naar Kampen. Vanaf 4 september gaat Griekspoor aan de slag
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/8925/gemeentesecretaris-vertrekt-naar-kampen/
2018-07-04T02:00:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
Anky Griekspoor, gemeente Zandvoort, gemeentesecretaris, Niek Meijer
Gemeente