Droogte leidt tot verdord openbaar groen in Zandvoort

Nu het droge zomerse en droge weer aanhoudt, is dat volgens de gemeente Zandvoort goed te merken aan het openbaar groen in Zandvoort. De gemeente meldt dat de droogte van de afgelopen weken zorgt voor geel gras en verkleurde of slaphangende bladeren aan bomen.

Geen extra water

Het gras in de openbare ruimte in Zandvoort krijgt geen extra water. Bomen krijgen water als dit nodig is. Volgens de gemeente herstelt het geel uitgeslagen gras zichzelf. Het ziet er dood en verdord uit, maar na enkele dagen regen is het gras weer vrij snel hersteld. Het bovenste gedeelte van de grasspriet sterft af, maar de wortel overleeft. Op deze manier beschermt het gras zichzelf en komt later weer op. De natuur regelt dit dus zelf. Daarom krijgt het gras in Zandvoort geen extra water.

Bomen passen zich aan

In opdracht van de gemeente Zandvoort geeft Spaarnelanden de door haar nieuw aangeplante bomen water gedurende één tot maximaal drie jaar na planting. Na deze tijd zijn de wortels van de boom diep genoeg geworteld om zelf voldoende water uit de grond te halen. Met droogte kunnen de bladeren slapper aan de boom hangen dan normaal. Ook kan het gebeuren dat een boom al vroeg blad verliest, dit is een reactie van de boom om zichzelf te beschermen. In het nieuwe seizoen zal daar niets meer van te merken zijn.

Bron: Gemeente Zandvoort

Cookieinstellingen