Willem van den Berg volgt Anky Griekspoor als gemeentesecretaris op bij gemeente Zandvoort

Foto: Communicatie Gemeente Zandvoort

Willem van den Berg gaat vanaf 4 september aan de slag als interim gemeentesecretaris bij de gemeente Zandvoort. Hij volgt Anky Griekspoor op die als gemeentesecretaris naar Kampen vertrekt.

Geen onbekende

In de regio is Willem van den Berg geen onbekende. De gemeente Zandvoort noemt hem in hun persbericht een doorgewinterde gemeentesecretaris. Voor de gemeente Heemstede heeft Van den Berg bijna 30 jaar de scepter gezwaaid over de ambtelijke organisatie van Heemstede.

Blij

Wethouder Ellen Verheij zegt namens het Zandvoortse college dat zij blij zijn met de komst van Van den Berg. ,,Hij is een zeer ervaren gemeentesecretaris die bovendien kan bogen op jarenlange ervaring met diverse ambtelijke samenwerkingsvormen. Het college is er van overtuigd dat Willem van den Berg de belangen van Zandvoort uitstekend zal behartigen en wenst hem veel succes”, zegt Verheij in het persbericht van de gemeente Zandvoort.

Eer

De interim gemeentesecretaris zelf zegt het een eer te vinden dat hij in Zandvoort aan de slag kan als gemeentesecretaris. ,,Het vak van gemeentesecretaris zit in mijn bloed en ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten voor deze mooie badplaats. Het voordeel is dat ik mijn vroegere ‘buurgemeente’ al redelijk goed ken. Ik kijk er naar uit om deze dynamische gemeente nog beter te leren kennen en te mogen dienen”, zegt Van den Berg over zijn benoeming.

Tijdelijk

De gemeente Zandvoort stelt hem tijdelijk aan. Naar verwachting is de aanstelling voor minimaal een jaar. In die periode zal de ambtelijke samenwerking met Haarlem verder vorm krijgen en wordt gestart met de eerste evaluatie van deze fusie. Aan de hand daarvan stelt de gemeente Zandvoort het gewenste profiel van gemeentesecretaris vast. Daarna gaat de gemeente een nieuwe gemeentesecretaris werven.

Cookieinstellingen