VVD Zandvoort heeft vragen over de opdracht voor de interim gemeentesecretaris

Foto: Jaap Koper

De VVD Zandvoort heeft in een brief aan het Zandvoortse college vragen gesteld over de opdracht die de interim gemeentesecretaris Willem van den Berg krijgt. De Zandvoortse liberalen stellen de vragen naar de uitlating van Van den Berg waarin hij zegt dat hij ook een profiel moet maken voor een mogelijke nieuwe gemeentesecretaris.

Bestuurlijke herindeling

De Zandvoortse VVD trekt de conclusie dat Zandvoort de gemeentesecretaris behoudt en dat daarmee Zandvoort een zelfstandige gemeente blijft, tenzij Zandvoort de gemeentesecretaris verliest. De raadsfractie baseert zich op de Gemeentewet.

Meer vragen

De Zandvoortse liberalen hebben nog meer vragen aan het Zandvoortse college die door VVD raadslid Belinda Göransson zijn ingediend. Göransson vraagt of het college de conclusie van de VVD Zandvoort onderschrijft, maar heeft wel een behoorlijke twijfel. De twijfel zit in de opdracht die Van den Burg meekrijgt.

Ruime ervaring

Volgens het VVD raadslid heeft Van den Berg een ruime ervaring als nieuwe gemeentesecretaris. Ook schrijft Göransson dat het college redelijkerwijs mag aannemen dat hij bekend is met zijn positie als gemeentesecretaris zoals die in de Gemeentewet staan beschreven.

Geformuleerde opdracht

,,Het gegeven c.q. door hem geformuleerde opdracht kan derhalve worden opgevat als een voornemen van het college om de voorbereidingen voor een bestuurlijke fusie op te starten”, schrijft Göransson in de brief. Het staat volgens haar echter haaks op de eerdere besluiten die de gemeenteraad in juni 2017 heeft genomen.

Buiten de kaders

Zo denkt Göransson dat het er op lijkt dat het college zich buiten de kaders begeeft, die de gemeenteraad in juni 2017 aan het college heeft gesteld. ,,Daarmee raakt dit niet alleen het informatierecht van de raad, maar vereist, gezien de bestuurlijke impact voor een dergelijke opdracht, minimaal een zienswijze van de raad”. laat Göransson in de brief weten.

Documenten

De VVD Zandvoort wil graag de documenten zien hoe de opdracht van Van den Berg is vastgelegd. Daarnaast wil de raadsfractie ook een verklaring van het Zandvoortse college hebben als het gaat om de interpretatie van de opdracht door de interim secretaris.

'

Reacties

article
9760
VVD vraagt naar opdracht gemeentesecretaris
De VVD Zandvoort heeft in een brief aan het Zandvoortse college vragen gesteld over de
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/9760/vvd-zandvoort-vragen-opdracht-interim-gemeentesecretaris/
2018-09-12T14:37:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
Belinda Göransson, gemeentesecretaris, VVD Zandvoort, Willem van den Berg
Gemeente