Bestuurlijke fusie is niet aan de orde

Foto: Jaap Koper

Een bestuurlijke fusie tussen de gemeente Zandvoort en gemeente Haarlem is niet aan de orde. Dat heeft wethouder Ellen Verheij van de VVD gezegd na de schriftelijke vragen die haar partijgenoot Belinda Göransson heeft ingediend over de opdracht van de tijdelijke gemeentesecretaris Willem van den Berg.

Haarlems Dagblad

Afgelopen week is een artikel verschenen in het Haarlems Dagblad waarbij Verheij reageert op de vragen van haar partijgenoot in de gemeenteraad over de aanstelling van de nieuwe en tijdelijke gemeentesecretaris. De wethouder stelt dat Van den Berg over zijn werk waarbij hij het profiel van een nieuwe gemeentesecretaris moet opstellen niet heeft bedoeld dat daarmee Zandvoort zijn zelfstandigheid als gemeente gaat verliezen.

Bestuurlijk zelfstandige gemeente

,,We blijven een gemeentesecretaris houden als bestuurlijk zelfstandige gemeente”, zegt Verheij in het Haarlems Dagblad. Het opstellen van een nieuw profiel van een volgende gemeentesecretaris heeft volgens de VVD wethouder te maken, omdat het huidige profiel dateert van voor de ambtelijke fusie met Haarlem.

Uitzondering

,,In veel gevallen is de gemeentesecretaris een adviseur van het college en de baas van alle gemeenteambtenaren”, zegt Verheij. Volgens haar is Zandvoort een uitzondering omdat alleen de bestuurlijke adviesrol voor een gemeentesecretaris overblijft, omdat de andere ambtenaren vallen onder de gemeentesecretaris van Haarlem.

Evaluatie

Aan de hand van een evaluatie over de ambtelijke fusie gaat de gemeente en in dit geval Van den Berg bekijken hoe het toekomstig profiel van zijn opvolger er uit gaat zien. Van den Berg zal als interim gemeentesecretaris aan de slag gaan en heeft volgens de gemeente Zandvoort het nodige gedaan bij de gemeente Heemstede waar Van den Berg eerder actief is geweest in een zelfde functie.

'

Reacties

article
9796
Bestuurlijke fusie is niet aan de orde
Een bestuurlijke fusie tussen de gemeente Zandvoort en gemeente Haarlem is niet aan de orde.
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/9796/bestuurlijke-fusie-is-aan-orde/
2018-09-19T14:52:30+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
ambtelijke fusie, Belinda Göransson, bestuurlijke fusie, Ellen Verheij, fusie
Gemeente