College Zandvoort voorlopig verder met drie wethouders

Het Zandvoortse college van burgemeester en wethouders gaat voorlopig door met drie wethouders. De portefeuille van de in augustus opgestapte Zandvoortse wethouder Gerard Kuipers is verdeeld over de drie overige wethouders.

Meeste taken

Wethouder Ellen Verheij van de VVD Zandvoort neemt de meeste taken van de vertrokken wethouder over. Kuipers heeft toerisme en economie, duurzaamheid, en kunst en cultuur in zijn portefeuille gehad. Duurzaamheid komt nu terecht bij wethouder Gert-Jan Bluijs van het CDA Zandvoort. Wethouder Joop Berendsen van de Ouderenpartij Zandvoort gaat zich bezighouden met de bibliotheek.

Voorlopig

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om een voorlopige portefeuilleverdeling. Volgens de gemeente heeft dit alles te maken met de bestuurbaarheid van Zandvoort. In november komt onder meer de begroting eraan. De lokale politici moeten uitmaken of er een mogelijke opvolger van Kuipers gaat komen. Zij buigen zich daar binnenkort over.

Terugtrekken

D66 Zandvoort heeft in augustus besloten om Kuipers terug te trekken uit het college tijdens een extra raadsvergadering. Deze is gegaan over de storting van 4500 euro in de campagnekas van OPZ door een betrokkene bij de planontwikkeling Watertorenplein, zonder dat OPZ dit heeft gemeld. Tijdens de ingelaste raadsvergadering laat D66 Zandvoort dat de schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen en dat dit de reden is om geen deel meer uit te maken van een college met OPZ.

Onafhankelijk onderzoek

Naderhand hebben de Zandvoortse democraten in een ledenvergadering opgeroepen voor een onafhankelijk onderzoek over affaire met de storting in de kas van de grootste raadsfractie. Inmiddels heeft OPZ laten weten deze oproep van D66 Zandvoort te ondersteunen.

Cookieinstellingen