Zandvoort komt goed uit bereikbaarheidsonderzoek

Foto: Jaap Koper

De gemeente Zandvoort komt goed uit het bereikbaarheidsonderzoek van Wij Verdienen Beter. In het eerdere bericht op deze website zijn veel gemeenten traag met het beantwoorden van e-mails, maar daar is Zandvoort een uitzondering op.

Vraag

De gemeenten hebben bij het bereikbaarheidsonderzoek een e-mail gekregen van mystery burger Eef van der Velden met de vraag waar hij of zij de gemeentelijke begroting kan vinden en of het ook mogelijk is om een papieren versie te ontvangen. De onderzoekers hebben bewust de naam Eef gebruikt, omdat niet valt af te leiden of het nu om een man of een vrouw gaat.

Het bericht

Vanaf het e-mailadres [email protected] is het bericht op 12 mei verzonden. Zandvoort heeft volgens de onderzoekers de vraag binnen twee werkdagen beantwoord. Wie de website van de gemeente Zandvoort bezoekt ziet ook een e-mail adres staan waarop de gemeente bereikbaar is. Bij flink wat gemeenten laat dit de wensen over.

Onnodige informatie

Zandvoort scoort ook goed als het gaat om het vragen van onnodige informatie. Behoorlijk wat gemeenten vragen bij het invullen van de webformulieren naar BSN nummers. Zandvoort doet dat niet. Als laatste stuurt Zandvoort een goed antwoord terug met een correcte aanhef. Volgens de onderzoekers hebben sommige gemeenten gegokt, wat vervelend kan zijn voor de burger die het antwoord krijgt.

 

'

Reacties

article
9800
Zandvoort komt goed uit bereikbaarheidsonderzoek
De gemeente Zandvoort komt goed uit het bereikbaarheidsonderzoek van Wij Verdienen Beter. In het eerdere
https://zandvoort.nieuws.nl/gemeente/9800/zandvoort-komt-goed-bereikbaarheidsonderzoek/
2018-09-19T15:26:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/03/04155327/Raadhuis-Zandvoort-Jaap-Koper-e1540212793937.jpg
bereikbaarheidsonderzoek
Gemeente