Massaal de hond uitlaten tijdens Big Walk op Zandvoorts strand

Foto: Janneke van Densen-Koper

Veel hondenbezitters zijn gisteren de hond gaan uitlaten tijdens The Big Walk op het Zandvoortse strand. Ruim tweehonderd viervoeters hebben voor het strand bij paviljoen Tijn Akersloot de eerste meters mogen maken, omdat tijdens het hoogseizoen de honden op beperkte momenten het strand op kunnen.

Goed doel

De deelnemers aan The Big Walk hebben tegelijkertijd daarmee een goed doel ondersteund. Wie tien euro heeft neergeteld, kan met zijn of haar hond meedoen en steunt direct de stichting Hulphond Nederland  Tijdens het evenement doen ook de hulphonden zelf mee.

Belangrijk

Dat hulphonden belangrijk zijn, bewijst een labrador voor zijn baas. De man is een voormalig Libanonganger en heeft zijn dienstplicht in 1979 in dat land vervult. Tijdens de dienstplicht is de man getraumatiseerd en dankzij zijn hond kan hij zijn posttraumatisch stressstoornis beteugelen.

Hulphond

Een hond wordt niet zo maar een hulphond. Een opleiding kost al gauw iets meer dan 40.000 euro. Die opleiding duurt dan twee jaar, maar dan krijgt degene die de hulphond nodig heeft, wel een goed getrainde hond voor terug. ,,De verzekering vergoedt wel de hondenopleiding voor mensen met een fysieke beperking, maar niet met mentale problemen als PTSS”, zegt Dimitri Nadorp van Hulphond Nederland over de noodzaak van het evenement.

Stevige wandeling

Voor de meeste deelnemers aan The Big Walk is het een stevige wandeling. Zowel baas als hond hebben een afstand van vijf kilometer afgelegd, maar gezien de weersomstandigheden is dat goed te doen geweest. De organisatoren zijn tevreden, de deelnemers wellicht ook maar of de honden dat ook zijn, is de vraag. Wellicht wel want er heeft een uitgelaten stemming geheerst op het strand bij Tijn Akersloot.

Hond op het strand

De gemeente Zandvoort heeft op haar website alweer een bericht geplaatst over honden op het strand tussen 1 oktober tot 15 april. Volgens de gemeente zijn de honden weer de hele dag welkom op het strand van Zandvoort. De eigenaar van de hond is uiteraard wel verplicht om eventuele uitwerpselen van de hond direct op te ruimen.

Foto: Janneke van Densen-Koper

'

Reacties

article
10026
Big Walk op Zandvoortse strand
Veel hondenbezitters zijn gisteren de hond gaan uitlaten tijdens The Big Walk op het Zandvoortse
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/10026/massaal-hond-uitlaten-tijdens-big-walk-op-zandvoorts-strand/
2018-10-08T17:20:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/08173228/McCloud-Janneke-van-Densen-Koper.jpg
Big Walk, hulphond, Tijn Akersloot
Nieuws