Verkeer naar strand al snel muurvast in regio

Zandwand opgeworpen op het strand van Wijk aan Zee (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Foto: Wim Meijer Fotografie

Het verkeer naar het strand in Zandvoort en Bloemendaal heeft al snel muurvast gestaan in de regio. Het is ook iets wat van te voren een beetje is verwacht, omdat een flink aantal strandgangers het plan hebben gevat om van de laatste warme dag te kunnen genieten.

Geen treinen

De verkeersdrukte is mede ontstaan, omdat de Nederlandse Spoorwegen geen treinen laten rijden tussen Haarlem en Zandvoort. Spoorwegbeheerder ProRail legt onder meer een nieuw schouwpad aan bij natuurbrug Duinpoort. Dat schouwpad is volgens ProRail noodzakelijk om het spoor te kunnen controleren.

Alternatief

Het alternatief om met de trein te reizen, valt direct af. De bussen die de Spoorwegen hebben ingezet, zijn ook in de verkeersdrukte terecht gekomen en lopen een aanzienlijke vertraging op als deze zich naar de kust begeven.

Toegangswegen

Op de toegangswegen naar Zandvoort is het dan al snel druk. Op de toegangsweg over de N200 richting de stranden staan de auto’s volgens NH Nieuws al vanaf Haarlem in de file. Rijkswaterstaat heeft op dat moment al eerder op de dag gemeld dat het naar de kust flink druk is. Hoe het op de N201 (Zandvoortselaan en Zandvoorterweg) is geweest is onbekend.

Daadwerkelijk

Of deze dag bij het plaatsen van dit nieuwsbericht daadwerkelijk de laatste warme dag van het jaar is, valt te bezien. Meteorologen denken dat ook zondag nog een heel aangename dag kan worden, zodat waarschijnlijk hetzelfde ritueel kan worden verwacht, met geen treinverkeer op het baanvak Haarlem-Zandvoort en veel auto’s op de weg kan het aardig druk worden rond Zandvoort en Bloemendaal.

Bron: NH Nieuws