Politie voert actie uit op inhoud Zandvoortse garageboxen

Afgelopen week heeft de politie een flink aantal Zandvoortse garageboxen gecontroleerd. De actie is afgelopen week uitgevoerd door de Politie Noord-Holland samen met het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit LIV), Openbaar Ministerie, ruim twintig gemeenten en de Omgevingsdienst.

Meldingen

De actie naar de inhoud van garageboxen is gedaan om de meldingen na te trekken die zijn binnengekomen bij de verschillende diensten. De politie is op zoek geweest naar onder meer illegale activiteiten, drugs, wapens en andere ondermijnende activiteiten. Ook Zandvoort is onderdeel geweest van de actie.

Garageboxen

In Zandvoort heeft de politie op dinsdag 09 oktober ruim 100 garageboxen op inhoud gecontroleerd. In één garagebox treft de politie hennep gerelateerde goederen aan. De recherche gaat hier verder onderzoek naar doen.

Doel

De politie heeft met de actie drie doelen voor ogen gehad. Het eerste doel van de actie is om bijvoorbeeld drugs op te sporen, hennep gerelateerde goederen en wapens uit het circuit halen, informatie vergaren en criminele activiteiten verstoren. Burgemeester Niek Meijer heeft dinsdagochtend zelf even polshoogte genomen bij de actie. ,,Ik heb veel waardering voor deze aanpak. Het helpt ons verder in het zichtbaar maken van zaken die niet kloppen. En in de aanpak daarvan als één overheid op te treden”, zegt Meijer.

Netjes onderhouden

Volgens de Operationeel Expert Zandvoort, Han van Schaik zijn de meeste boxen keurig in orde en netjes onderhouden. ,,Het was vooral ook een moment om een praatje met de buurtbewoners te maken. Tenslotte werken we samen aan een betrouwbare en veilige omgeving, ook om spullen op te slaan”, zegt Van Schaik.

Signalen

De meldingen voor de actie van de garageboxen komen voort uit allerlei signalen. Van de wijkagenten, maar ook veel van burgers en ondernemers die dat melden via Meld Misdaad Anoniem. Ook krijgt de politie signalen vanuit de gemeente zelf.

Cookieinstellingen