CDA Zandvoort wil inkomensgrens voor minimaregelingen verhogen

Foto: Pixabay Falco CC0 Creative Commons

Het CDA Zandvoort wil de inkomensgrens voor minimaregelingen verhogen. De Zandvoortse christen-democraten hebben dit gevraagd bij de ontwerpbegroting voor 2019. Komende maand zal de gemeenteraad de uiteindelijke begroting vaststellen.

Minima regelingen

Met het verhogen van de inkomensgrens voor de minimaregelingen, wil het CDA Zandvoort deze groep meer in aanmerking te laten komen voor minima regelingen. De gedachte achter het voorstel van het Zandvoortse CDA, is om minder mensen langs de zijlijn te laten staan en meer mee te laten doen. Ook wil het CDA Zandvoort dat gezinnen met een krappe beurs met deze verhoging tegemoet komen voor kinderen uit deze gezinnen en in staat stellen om spullen aan te schaffen die nodig zijn voor bijvoorbeeld school en studie.

Toelichting

Uit de toelichting aan de gemeenteraad blijkt dat voor het minimabeleid en het recht op de ZandvoortPas de huidige netto inkomensgrens staat op 115% van de bijstandsnorm. In de toelichting staat verder dat er een onderscheid wordt gemaakt naar drie leefvormen: echtpaar, alleenstaand en alleenstaand ouder.

Verhoging

In de toelichting staat verder dat een verhoging van de inkomensgrens de minimaregelingen beter bereikbaar zou kunnen maken voor een grotere doelgroep. Bij aanname dat van de doelgroepen tussen de 115% en 130% ook 59% wordt bereikt en dat alle bestaande regelingen voor iedereen beschikbaar zijn, is berekend welk extra budget nodig is. Daarnaast is een berekening gemaakt voor de situatie als het bereik stijgt naar 70%. In november buigt de raad zich over de ontwerpbegroting.

Cookieinstellingen