Duinbehoud maakt zich zorgen over duinen bij Circuit Zandvoort

Stichting Duinbehoud maakt zich zorgen over de duinen rondom het Circuit Zandvoort. In een persbericht spreekt de stichting zelfs dat het Zandvoortse circuit de duinen bedreigt.

Ernstige overlast

Volgens Duinbehoud ondervinden bezoekers van de Kennemerduinen, de Amsterdamse Waterleidingduinen, bewoners van Zandvoort en omliggende gemeenten ernstige overlast van het circuit. De milieu organisatie stelt dat andere dieren in de duinen last hebben van het geluid.

Hard nodig

Duinbehoud vreest dat dit nog erger wordt met de komst van de Formule 1 naar Zandvoort. In het verleden heeft Duinbehoud actie gevoerd om de geluidsoverlast binnen de perken te houden en dat is volgens de stichting weer hard nodig. Om die reden zoekt Duinbehoud nieuwe vrijwilligers voor Zandvoort en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Infrastructuur

Ook zegt Duinbehoud dat de infrastructuur rond Zandvoort niet is berekend op de bezoekersaantallen die naar een Formule 1 race komen. Bij Duinbehoud bestaat de vrees dat het tot grote verkeersoverlast zal gaan leiden. Ook stelt de stichting dat het toenemende autoverkeer zal bijdragen aan de luchtverontreiniging. Dat is in de huidige situatie al te hoog is, waardoor de duinnatuur beschadigt.

Verplaatsing

Duinbehoud manager Arnoud van der Meulen ziet liever een verplaatsing van het circuit verplaatst naar een plek waar het minder overlast veroorzaakt. ,,De bereikbaarheid is beter en de geluidsnormen zijn minder knellend. Zolang dat niet zo is, streven we naar handhaving van de geluidsnormen en beperking van de overlast”, zegt Van der Meulen in het persbericht.

Ambitieuze agenda

In Zandvoort en de Amsterdamse Waterleidingduinen is Duinbehoud hard op zoek naar versterking om vorm te geven aan een ambitieuze agenda.  ,,Wij zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers met kennis van de volgende gebieden: ecologie, belangenbehartiging, communicatie, bestuursrecht of milieurecht”, zegt Van der Meulen

 

Cookieinstellingen