Geluid op Circuit Zandvoort blijft gemoederen bezighouden

Het geluid wat het Circuit Zandvoort veroorzaakt, blijft de gemoederen bezig houden. Onder de mensen die het Circuit Zandvoort een warm hart toedragen, heerst er ook verbazing.

Verbazing

De verbazing zit vooral bij sommige voorstanders dat het Circuit Zandvoort het de tegenstanders toch makkelijk maakt om hen van de tegenargumenten te voorzien. Oud speaker Rob Petersen constateert bij een fietstocht in de Kennemerduinen dat een auto toch behoorlijk wat geluid produceert. ,,Ik kan hem op hemelsbreed 8 km afstand overal horen en precies volgen waar hij is. Zo maak je dus geen vrienden. Ik snap het Circuit Zandvoort ook niet”, zegt Petersen.

Haarlem

In het zuidwesten van Haarlem is het een zelfde verhaal. ,,Ook bij mij thuis in Haarlem Zuidwest is het circuit regelmatig te horen. Bij een westenwind en in het Ramplaankwartier is het circuit bijna dagelijks te horen”, zegt oud-coureur Ton Nachtegeller. Vreemd is het niet, want een natuurliefhebber woonachtig in hetzelfde Ramplaankwartier is één van de ondertekenaars van de petitie opgezet door ‘Rust bij de Kust’, die zich zorgen maken over het toenemende geluid op het Zandvoortse circuit.

Gelegenheid

Zowel Petersen als Nachtegeller denken dat je het ‘Rust bij de Kust’ op die manier wel heel gemakkelijk maakt om iets in handen te geven. Petersen zegt dat het Circuit Zandvoort moet uitkijken dat het de eigen glazen niet ingooit.

Wind

Inwoners uit Zandvoort zeggen ook dat de wind soms een factor kan zijn. Als de wind van zee komt, hebben de omliggende kernen zoals Bloemendaal, Overveen en het Haarlemse Ramplaankwartier daar meer hinder van. Als de wind van het land af komt, is dat effect een behoorlijk stuk minder. Een Zandvoortse inwoner heeft daarom tijdens een DTM weekend in het verleden amper wat gehoord, omdat de wind toen van het land af is gekomen.

Petities

De petities die zowel voorstanders als tegenstanders van Formule 1 op Zandvoort krijgen ineens te maken met enkele ondertekenaars uit Assen en omgeving. Opvallend is dat deze groep zich melden bij de petitie Rust bij de Kust wat tot gefrustreerde reacties leidt bij verschillende Zandvoortse inwoners.

Cookieinstellingen