Met leeuwenpoep het spoor op

Foto: Jaap Koper

Vandaag zijn zowel hertenfluisteraar Willem van der Sloot als burgemeester Niek Meijer het spoor bij de spoorwegovergangen aan de Sophiaweg/Van Lennepweg en de Haltestraat/Vondellaan op geweest om leeuwenpoep uit te strooien tegen de damherten die daar rondlopen. Dat het nodig is, blijkt wel uit een bericht van NH Nieuws op vrijdag 11 januari omdat er weer een damhert is aangereden door een trein nadat die het Zandvoortse NS Station heeft verlaten.

Onduidelijk

Hoe het met het damhert is afgelopen, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de NS heeft laten weten dat de aanrijding wel heeft plaatsgevonden en dat de trein ongeveer een kwartier vertraging heeft opgelopen door het incident.

De geur van de leeuwenpoep is vrij sterk

Menens

Dat het burgemeester Meijer menens is, blijkt wel uit de beelden die Van der Sloot eerder heeft gemaakt als damherten het spoor oplopen en dit vastlegt op zijn mobiele telefoon. ,,Van die beelden is de burgemeester geschrokken”, zegt Van der Sloot die zich al langer het lot van de damherten aan trekt.

Leeuwenpoep

Vanaf dat moment wordt het middel met de leeuwenpoep weer ingezet om de damherten weer van het spoor weg te houden. Alleen heeft volgens Van der Sloot dit keer de gemeente Zandvoort het goedje betaald. Afgelopen zomer heeft Vander Sloot het zelf gedaan, maar nu vindt hij dat de gemeente aan de beurt is.

Cameraploegen

Om die reden rukken ook enkele cameraploegen van onder meer NH Nieuws en Hart van Nederland (SBS 6) uit naar Zandvoort om vast te leggen dat Meijer een handje meehelpt om de leeuwenpoep uit te strooien. Van der Sloot moet glimlachen als Meijer een geel hesje moet aantrekken, omdat dit voorschrift is van spoorwegbeheerder ProRail. Ook al striibbelt de burgervader even tegen, hij moet er aan geloven. De cameraploegen leggen dit allemaal minutieus vast.

Blij

Van der Sloot is blij met de actie. ,,Dit was nu eindelijk samenwerken… en ja ik ben er heel blij mee. Ongelukken en Dierenleed moet je proberen te voorkomen”, schrijft Van der Sloot op zijn Facebookpagina. Ook hoopt de Zandvoortse damhertenliefhebber dat het zal werken zodat ProRail de volgende stap zal gaan maken.

Cookieinstellingen