Gemeenteraad stemt in met uitbreiding van twee jaarrondpaviljoens

Foto: Wim Meijer Fotografie

De Zandvoortse gemeenteraad heeft ingestemd om het aantal jaarrondpaviljoens uit te breiden naar twee. Alleen The Spot krijgt de vergunning niet, omdat de gemeenteraad daar tegen heeft gestemd.

Niet zonder slag of stoot

De uitbreiding naar twee jaarrondpaviljoens is niet zonder slag of stoot gegaan. De gemeente Zandvoort heeft een flinke discussie gevoerd met de strandpaviljoenhouders over dit onderwerp.

Geen draagvlak

In  een evaluatierapport blijkt dat er eigenlijk geen draagvlak is voor extra jaarrondpaviljoens op het Zandvoortse strand.  Het Zandvoortse college heeft een uitzondering willen maken voor de eerder genoemde bedrijven.

Specifieke doelgroep

Volgens het Zandvoortse gemeentebestuur hebben zij ieder hun eigen specifieke doelgroep. Ook vindt het college dat zij geen concurrent kunnen zijn voor de andere horeca op het strand of in het dorp.

Watersport en congreslocatie

Volgens het gemeentebestuur richt The Spot zich vooral op de watersporters en is Bernie’s een congreslocatie. Daar hebben verschillende raadsfracties in de gemeente ander over gedacht en ook de strandpaviljoenhouders die geen vaste paviljoen hebben.

Ontstemd

Dat is wel gebleken in de vergadering waarbij de gemeenteraad zich ontstemd voelt en vindt dat het college de andere strandpaviljoenhouders mee hebben moeten laten doen in de besluitvorming.

Tevergeefs

In de beraadslaging over dit onderwerp laat de raad weten dat meer ondernemers al jarenlang tevergeefs een jaarrondvergunning proberen te bemachtigen. Aan de andere kant zijn er ook de paviljoens die al een jaarrondvergunning hebben en vrezen voor concurrentie tijdens de wintermaanden.

Besluit

Het merendeel van de raad heeft gisteravond een amendement van de VVD gesteund, waarin staat dat een jaarrondvergunning voor Bernie’s en Rapa Nui onder voorwaarden mogelijk kan zijn. Voor The Spot niet, omdat de ruimtelijke onderbouwing wordt onderbroken.

Onderzoek

Daarnaast heeft de gemeenteraad aan het college gevraagd om te onderzoeken of er maximaal drie nieuwe jaarrondvergunningen kunnen worden vergeven op het zuidelijke deel van het strand. Hier gaat het om het gedeelte tussen Havanna en het NH Hotel. De raad vindt wel dat hier tussen de gemeente en de ondernemers op het strand een goed overleg moet komen.

Tevreden

Wethouder Verheij is tevreden met deze uitkomst en heeft beloofd de paviljoenhouders in het vervolg bij de besluitvorming te betrekken.  Wel hoopt Verheij  dat The Spot op de lange termijn misschien wel een jaarrondvergunning kan krijgen. De wethouder vindt dat dit goed kan zijn  voor het imago van Zandvoort als durfsportlocatie.

Bron: NH Nieuws

 

Cookieinstellingen