Rumoer rond gedraaid beeld De Oude Garnalenvisser blijft aanhouden

Foto: Jaap Koper

Het rumoer rondom het gedraaide beeld van De Oude Garnalenvisser blijft aanhouden. Regionaal nieuwsplatform NH Nieuws heeft ook een reactie opgetekend uit de mond van de maker zelf: Kees Verkade. Die is niet blij.

Halsstarrig

De halsstarrige opstelling van de gemeente Zandvoort zorgt voor meer boosheid aan het adres van de gemeente. Voorafgaand aan de herinrichting van een ruimte op de Boulevard de Favauge heeft de gemeente het beeld weg laten halen, zodat de aannemer het plein opnieuw heeft kunnen inrichten. Na de herinrichting is ‘het oude mannetje aan de zee’ weer teruggekomen, alleen is het beeld een kwartslag gedraaid wat tot boze reacties heeft geleid. Op de vraag van verschillende inwoners of het beeld kan worden gedraaid, laat de gemeente weten dat dit niet het geval is en dat daarbij goed over is nagedacht.

Politiek

Inmiddels heeft ook de politiek van Zandvoort zich bemoeit. Zowel Patrick Berg van de Ouderenpartij Zandvoort als Karim El Gebaly namens Groen Links Zandvoort vragen zich af of de gemeente er wel verstandig aan doet om de signalen te negeren. El Gebaly vindt gewoon dat het beeld in de oorspronkelijke positie terug moet worden gezet. Met het gezicht naar zee. Berg vindt dat de gemeente moet vragen aan Verkade wat zijn mening is. Als Verkade vindt dat het beeld in de oorspronkelijke positie terug moet, moet de gemeente volgens Berg dat gewoon doen.

Boos

Berg heeft niet lang hoeven wachten op het antwoord, want de beeldhouwer is verbaasd, boos en niet blij met wat de gemeente heeft gedaan met zijn beeld. Voor NH Nieuws laat Verkade weten dat het nergens op slaat. ,,Het is een zeevisser, die moet naar de zee kijken. Daar kwam zijn inkomen vandaan. Dit is heel, heel, heel jammer. Belachelijk” , laat Verkade weten over wat de gemeente heeft gedaan.¬†Verder is Verkade het ook niet eens met de reactie dat de gemeente goed heeft nagedacht. ,,Hij kijkt nu naar de toeristen die de trap op en aflopen”, zegt Verkade verbolgen vanaf zijn woonadres in Monaco.¬†Voorlopig raast de woede over het draaien van De Oude Garnalenvisser als windkracht veel door het dorp.

Bron: NH Nieuws

'

Reacties

article
11427
Rumoer rond gedraaid beeld
Het rumoer rondom het gedraaide beeld van De Oude Garnalenvisser blijft aanhouden. Regionaal nieuwsplatform NH
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11427/rumoer-rond-gedraaid-beeld-de-oude-garnalenvisser-blijft-aanhouden/
2019-02-05T14:31:59+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/02/05112710/De-Oude-Garnalenvisser-Verkade-2-Jaap-Koper.jpg
De Oude Garnalenvisser, Karim el Gebaly, Kees Verkade, Patrick Berg
Nieuws