Lammers beoogd directeur Dutch Grand Prix Zandvoort

Foto: Charles Duijff

Als de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort zal Zandvoorter Jan Lammers de functie van directeur op zich nemen bij de Dutch Grand Prix Zandvoort. Of het ook zover gaat komen, hangt van flink wat factoren af. Op dit moment werkt het Circuit Zandvoort hard door, nu Minister Bruno Bruins voor onder meer sport heeft besloten om geen subsidie te geven aan het Zandvoortse circuit om de Formule 1 te organiseren.

Persverklaring

In de persverklaring van het circuit in de badplaats laat het bedrijf weten dat zij blij zijn om te kunnen aankondigen dat Jan Lammers beschikbaar is als beoogd sportief directeur van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. , Als geboren en getogen Zandvoorter heeft Lammers een hechte band met het circuit en de grote historische waarde ervan. Als coureur heeft hij zelf twee keer de Grote Prijs van Nederland op Zandvoort gereden’’, luidt de verklaring van het Circuit Zandvoort.

Vereerd

Algemeen directeur Robert van Overdijk van Circuit Zandvoort is vereerd met het feit dat Lammers als icoon uit de Formule 1 als sportief directeur wil gaan optreden voor dit unieke evenement. ,,We zijn ervan overtuigd dat hij vanuit zijn kennis en ervaring een grote bijdrage kan leveren aan de totstandkoming van de Grand Prix in Zandvoort’’, zegt Van Overdijk namens het Zandvoortse circuit, maar ook namens TIG Sports en SportVibes weten.

Allerminst zeker

Toch is het volgens NOS Formule 1 commentator Louis Dekker allerminst zeker dat de Grand Prix van Nederland volgend jaar naar Nederland komt. Volgens Dekker staat het allemaal op losse schroeven. ,,Dit is een dikke streep door de rekening van Zandvoort. Al het optimisme is nu omgeslagen in de vraag of het nog wel goed gaat komen. Als ze de deadline van 31 maart niet halen is het klaar met Zandvoort”, zegt Dekker tijdens de uitzending van Langs de Lijn en Omstreken van dinsdag 5 februari.

Strijdbaar

Het Circuit Zandvoort is strijdbaar. De Telegraaf meldt dat het Zandvoortse circuit hard werkt aan een plan waaruit blijkt dat het bedrijfsleven behoorlijk veel voordeel heeft van een komst van een Formule 1 circus naar de badplaats. ,,Als circuitdirectie voelen we ons gesteund door het feit dat de minister ons initiatief toejuicht”, laat Van Overdijk weten in een reactie aan de NOS. De uitspraak van de algemeen directeur komt niet uit de lucht vallen, want het kabinet vindt het wel “mooi om te zien” dat Zandvoort de autorace naar Nederland probeert te halen. Het circuit mag daarom wel rekenen op alle steun om vergunningen en dergelijke in orde te maken.

Rust bij de Kust

Dat laatste kan misschien weer slecht vallen bij Rust bij de Kust. In de laatste uitgave van de Heemsteedse Courant, vindt Karel van Broekhoven namens Rust bij de Kust vindt dat de Omgevingsdienst IJmond de vergunning van het Zandvoortse circuit moet handhaven. In de plaatselijke krant laat Van Broekhoven weten dat er volgens hem 273 dagen teveel geluid wordt gemaakt door het Zandvoortse circuit. Van Broekhoven verzet zich met het platform Rust bij de Kust tegen de komst van een Formule 1 race in de Zandvoortse duinen en de uitspraak van het kabinet dat Zandvoort wel medewerking krijgt vanuit Den Haag zal daar ook minder goed vallen.

Bron: Noord-Hollands Dagblad/NOS/Heemsteedse Courant

'

Reacties

article
11452
Lammers beoogd directeur Grand Prix
Als de Formule 1 naar het Circuit Zandvoort zal Zandvoorter Jan Lammers de functie van
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11452/lammers-beoogd-directeur-dutch-grand-prix-zandvoort/
2019-02-06T17:34:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/02/05201807/Circuit-Zandvoort-Charles-Duijff.jpg
Circuit Zandvoort, Grand Prix, Jan Lammers, Robert van Overdijk
Nieuws