The Big Walk vormt afsluiting van strandseizoen voor honden

Foto: Janneke van Densen-Koper

Met The Big Walk op 14 april sluit het strandseizoen voor honden. Op die dag kunnen en mogen hondenliefhebbers met hun trouwe viervoeters deelnemen aan de tweede editie van deze unieke wandeling op het strand van Zandvoort.

Goed doel

Het is voor deelnemers aan The Big Walk met hun honden het moment om het strandseizoen af te sluiten, omdat er ook een goed doel aan verbonden is. Hulphond Nederland roept alle honden en hun baasjes op om mee te doen aan de 5 kilometer strandwandeling. Met hun deelname steunen zij de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven voor The Big Walk kan op www.thebigwalk.nl.

Mede mogelijk door sponsoren

De organisatiekosten van het wandelevenement worden gedragen door Royal Canin, Athlon en P5COM, sponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten van The Big Walk komen zo volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Gedrags- of psychische problemen

Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met The Big Walk wordt aandacht en financiƫle steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden. Particulieren, scholen en bedrijven kunnen The Big Walk extra ondersteunen met gesponsorde acties via het online platform Helphulphond.nl.

10 euro

Met een donatie van 10 euro kunnen hond en baasje op 14 april deelnemen aan The Big Walk. Strandpaviljoen Tijn Akersloot is de start- en finishlocatie voor de wandeling. Op het keerpunt, na 2,5 kilometer, is de Big Moment of Fame waar deelnemers op de foto kunnen.

Goodiebag en meer

Alle deelnemende honden ontvangen bij de finish een gesponsorde goodiebag. Het wandelevenement begint om 12.00 uur en duurt tot 15.00 uur. The Big Walk wordt gesteund door alle betrokken ambassadeurs van Hulphond Nederland en kan rekenen op de aanwezigheid van de Zandvoortse burgemeester Niek Meijer. In oktober 2018 vond de eerste editie van The Big Walk plaats. Ruim 200 honden en 500 wandelaars verschenen toen aan de start van de strandwandeling.

Over Hulphond Nederland

Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Voor meer informatie: www.hulphond.nl.

Foto: Janneke van Densen-Koper

'

Reacties

article
11469
Afsluiting van strandseizoen voor honden
Met The Big Walk op 14 april sluit het strandseizoen voor honden. Op die dag
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11469/the-big-walk-vormt-afsluiting-van-strandseizoen-voor-honden/
2019-02-07T14:19:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2018/10/08173228/McCloud-Janneke-van-Densen-Koper.jpg
hulphond, The Big Walk, Tijn Akersloot
Nieuws