Teleurstelling over niet meebetalen aan Formule 1 op Zandvoort

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester Niek Meijer vindt “het jammer” dat het rijk niet wil meebetalen aan een Formule 1 op het circuit van Zandvoort. Wel hoopt hij dat de organisatie die de race in de koningsklasse daar overheen wil stappen. Ook zegt Meijer dat de gemeente zelf nog wel een duit in het zakje wil doen.

Financiële bijdrage

Het Formula One Management die de Formule 1 races organiseert, vindt dat elke overheid waar de race wordt gehouden financieel bij moet dragen. Voor het regionale nieuwsplatform legt Meijer uit dat hij deze gedachtegang wel kan volgen. ,,Heel veel geld wordt door hun geïnvesteerd in dit gebied en zij vinden dat daar een gedeelte van terug moet komen”, laat Meijer weten tegen NH Nieuws.

Faciliteren wel, meebetalen niet

Het rijk wil zowel het Circuit Zandvoort als de gemeente wel faciliteren bij het organiseren van een mogelijke Grote Prijs van Nederland op het Zandvoortse circuit. Volgens Meijer weet hij wel waarom minister Bruins niet jaarlijks vijf miljoen wil bijdragen aan de Formule 1. Het regelen van vergunningen en veiligheid kost het ministerie ook tijd en geld.

Opstartkosten

Wel vindt de burgemeester dat hij het prettig zal hebben gevonden als het rijk met twee miljoen de mogelijkheid kunnen geven voor eventuele opstartkosten, maar ook dat zit er niet in. Zandvoort zelf wil naast het regelen van vergunningen en dienstverlening wel financieel een steentje bijdragen. ,,Maar laat het helder zijn: dat zijn geen miljoenen”, zegt Meijer tegen NH Nieuws.

Broedende kip

,,Een broedende kip moet je niet storen”, zegt Meijer. Daarmee bedoelt de burgemeester dat het gaat om wat er nu achter de schermen gebeurd. Voor 31 maart moet het Circuit Zandvoort een bedrag overmaken aan de FOM voor het organiseren van een Formule 1 race.

Lobby

Wel is Meijer bereid om met het circuit nogmaals een lobby richting Den Haag te voeren, als een overheidsbijdrage van miljoenen een breekpunt dreigt te worden. Volgens Meijer wil de gemeente Zandvoort zich daar niet mee bemoeien, omdat alleen het Circuit van Zandvoort met hen om tafel zit. Toch is de burgemeester hoopvol gestemd, want het is een kwestie van geduld hebben.

Bron: NH Nieuws

'

Reacties

article
11585
Burgemeester teleurgesteld
Burgemeester Niek Meijer vindt “het jammer” dat het rijk niet wil meebetalen aan een Formule
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11585/teleurstelling-over-niet-meebetalen-aan-formule-1-op-zandvoort/
2019-02-11T15:25:42+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2017/11/16204950/5I5A6780-circuit-1.jpg
Formula One Managament, Formule 1, Niek Meijer
Nieuws