David loopt tachtig kilometer voor Hundertwassergebouw

Foto: Stichting Gemiva SVG Groep

David van de Merwe uit Den Haag gaat komend weekend tachtig kilometer over het strand lopen om geld op te halen voor het Hundertwassergebouw op Swetterhage. Waarom hij gaat lopen heeft alles te maken met een documentaire die David heeft gezien van het gebouw bij de regionale zender TV West.

Voor het uit het lijf

,,Hier ga ik m’n benen voor uit het lijf lopen. Mijn zwager heeft een verstandelijke beperking. Zijn reactie op kunst en de documentaire geven mij het gevoel dat dit initiatief absoluut steun verdient”, is de gedachte die David heeft na het zien van de documentaire.

Verstandelijke beperking

Op Swetterhage in Zoeterwoude wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. De wens is om hier een dagbestedingsgebouw te realiseren naar een ontwerp van de beroemde kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Dit sprookjesachtige kunstgebouw levert op allerlei manieren een positieve bijdrage aan de zorg en het welzijn van deze bijzondere mensen. Het gebouw kan er echter pas komen als de meerkosten via sponsorgelden bij elkaar worden worden gebracht.

Van Egmond aan Zee naar Scheveningen

David loopt de wandeltocht samen met een vriend. Op zaterdag 23 februari starten ze om 8.30 uur op het strand van Egmond aan Zee. Ze overnachten in Zandvoort. ,,Daar zoeken we nog een overnachtingsplek dus als iemand nog tips heeft”, zegt David. Zondag 24 februari gaat de tocht verder naar het strand van Scheveningen waar ze tussen 18-19 uur verwachten aan te komen. ,,Mijn doel is om minimaal € 180 op te halen: Hundertwasser + 80 kilometer maakt € 180. En we gaan natuurlijk iedereen enthousiasmeren om dit kunstgebouw voor deze bijzondere mensen met elkaar te realiseren”, vertelt hij.

David steunen

Maquette Hundertwassergebouw Zoeterwoude

Wie de wandeltocht van David wil steunen kan dat doen door een bedrag over te maken op: NL04 ABNA 0637 9755 02 ten name van Stichting Gemiva-SVG Groep onder vermelding van Wandeltocht David. Meer informatie over het Hundertwassergebouw op Swetterhage is ook te vinden op de website van de Stichting Gemiva-SVG Groep.

'

Reacties

article
11678
David loopt tachtig kilometer voor Hundertwassergebouw
David van de Merwe uit Den Haag gaat komend weekend tachtig kilometer over het strand
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11678/david-loopt-tachtig-kilometer-voor-hundertwassergebouw/
2019-02-19T17:35:53+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/02/19173536/David-strandwandeling-voor-Hundertwassergebouw-Zoeterwoude-Stichting-Gemiva-SVG-Groep.jpg
David van Merwe, Hundertwassergebouw, Stichting Gemiva-SVG Groep
Nieuws