Nieuwe NS Sprinter zonder storing gekeurd door de redactie van Nieuws.nl

Foto: Charels Duijff

Afgelopen week heeft Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff de nieuww NS Sprinter uitgeprobeerd. Hij kiest voor een retourtje Haarlem vanaf station Heemstede Aerdenhout. Even de nieuwe Sprinter keuren.

(tekst: Charles Duijff en Jaap Koper)

Nationale media

De nationale media melden recent dat de nieuwe Sprinter kampt met storingen. ‘Valt reuze mee’ vindt de NS. Nieuw materiaal vertoont meestal wat kinderziektes. Niets wat we niet aankunnen. Ik verzoek de machinist even zijn ‘cockpit’ te verlaten. Hij eruit en ik erin voor een foto. Even kijken hoe het machinisten toch lukt om keurig op die twee strepen te blijven. Ziet er best comfortabel uit allemaal…. Die zwarte knop op de vloer noemen ze volgens mij de dodemansknop. Daarop rust de voet van de machinist en die moet daarmee echt de knop ingedrukt houden. Mocht hij/zij onwel worden zal de voet van de knop afschieten en komt de trein automatisch tot stilstand, doordat de stroomvoorziening wordt onderbroken.Ook het interieur van de trein ziet er modern en comfortabel uit. Ik reisde 2e klas en voilà. Wat vindt u van die blauw-paarse zijverlichting? Onder de stoelen, u ziet het al, een stopcontact voor telefoon- en iPad-laders en een USB-poort.  De bekende route-aanduiding met verwachte vertrektijd en tijd van aankomst aan de wand voor u….In Haarlem check ik uit, om na ruim een kwartiertje weer in te checken voor de retour-rit. Altijd mooi om te zien het NS station Haarlem en prettig om te zijn vind ik. Wat mij betreft niets aan te merken op die Sprinter. Hij loopt als een trein !!! Gefeliciteerd NS….. !!!

Uitwaaien

Terwijl collega Duijff de nieuwe NS Sprinter uittet, laat NS topman Roger van Boxtel zich in een reclamespotje zien. Van Boxtel waait even uit op het Zandvoortse strand. Reden: ‘Van Boxtel vindt het belangrijk dat de Nederlandse Spoorwegen met al hun materieel rijden op windstroom. Dat doet het bedrijf al sinds 2017. Zaterdag 23 februari viert NS dat op het Zandvoortse strand

Activiteiten

Op deze zaterdag zijn er tal van activiteiten op het Zandvoortse strand. Wie aankomt op het station Zandvoort aan Zee volgt het spoor van de windstroom naar het NS Windstation in strandpaviljoen Ahoi. Daar vinden van 10.00 uur tot 17.00 uur allerlei leuke activiteiten plaats, ook voor kinderen. Van vliegerworkshops tot het versieren van windsokken, van themawandelingen tot live muziek. Inclusief een lekkere traktatie.

 

 

 

'
article
11713
Nieuwe NS Sprinter gekeurd
Afgelopen week heeft Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff de nieuww NS Sprinter uitgeprobeerd. Hij kiest voor een
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/11713/nieuwe-ns-sprinter-zonder-storing-gekeurd-door-de-redactie-van-nieuws-nl/
2019-02-21T13:29:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2019/02/22162020/NS-Sprinter-Heemstede-Aerdenhout-Charles-Duijff.jpg
Nederlandse Spoorwegen, NS Sprinter, Roger van Boxtel, Uitwaaidag
Nieuws