Zandvoortse strandpaviljoens in trek

Strandpaviljoens in aanbouw (Foto: Wim Meijer Fotografie)
Foto: Wim Meijer Fotografie

Zandvoortse strandpaviljoens zijn in trek. De badplaats komt zelfs voor in de top tien van meeste strandpaviljoens. Naast Zandvoort hebben ook Den Haag en Veere een flink aantal strandpaviljoens.

Onderzoek

Uit een onderzoek van adviesbureau Van Spronsen & Partners blijkt dat zij in de provincie Noord-Holland in 2013 126 strandtenten hebben geteld. Inmiddels zijn daar 6 paviljoens bijgekomen en dat is een stijging van 5 procent. De toename is sterker dan in iedere andere kustprovincie en niet-kustprovincie.

Doorzetten

Ook meldt het adviesbureau dat de groei van paviljoens wederom zal gaan doorzetten en dat dit vooral buiten de kustprovincies gaat plaatsvinden. Daarnaast hebben exploitanten aan de kust te maken met factoren als de natuurbeschermingswet en bestemmingsplannen waardoor er vaak een maximum geldt voor het aantal strandpaviljoens per gemeente of gebied.

Trekken van bezoekers

Het trekken van bezoekers in alle seizoenen gaat steeds meer een belangrijke rol gaan spelen. Zandvoort wil het aantal jaarrondpaviljoens gaan uitbreiden. Volgens Strand Nederland zijn er momenteel 164 jaarrondexploitaties aan de Nederlandse kust. Vergeleken met 2016 is dat een toename van 14 paviljoens.

'
article
12202
Zandvoortse strandpaviljoens in trek
Zandvoortse strandpaviljoens zijn in trek. De badplaats komt zelfs voor in de top tien van
https://zandvoort.nieuws.nl/nieuws/12202/zandvoortse-strandpaviljoens-in-trek/
2019-03-26T07:58:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/391/2016/02/07120616/Wim-Meijer-Fotografie-Strandpaviljoens-in-aanbouw-5I5A0071.jpg
jaarrondpaviljoens, paviljoens
Nieuws